DOLAR
32,5182
EURO
34,7941
ALTIN
2.430,88
BIST
9.733,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Yol olarak kullanılan arsasını trafiğe kapattı

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde belediyeye kızan bir vatandaş, arsasından geçen sokağı önce kepçe yardımıyla kazdırdı ardından da koyduğu tahta barikatlarla trafiğe kapadı.

 

Gölpazarı merkez Atatürk Caddesi ile Akasya Sokak’ın kesiştiği yerde Nazmi Ünlü isimli vatandaşa ait 388 metrekarelik alan, kendi isteği doğrultusunda yaklaşık 25 senedir belediye tarafından kullanılıyordu. Zamanla bu arsa, imar planında Akasya Sokak adını alırken, arsanın sahibi Ünlü, Gölpazarı Belediyesi ile bir konuda ters düştü. Sorunu çözemeyen Ünlü, tapulu olan arazisini ilk olarak kepçe ile kazdırdı ardından da araçlar geçmesin diye tahtalardan barikat yaptırdı.

 

 “Karşıda Hükümet Konağı var, bu yolun sonunda da anaokulu var”

  Arsa sahibi Nazmi Ünlü, belediye ile sıkıntı yaşadıklarını ve arsanın metrekaresine 50 TL teklif yapıldığını söyledi. Bu teklifi kabul etmediğini vurgulayan Ünlü, “25 senedir belediye bu yolumu kullanıyor. Belediye o zamana bu yolu açtı sorgu sual sormadan açtı bizler de o zamanlar göz yumduk. Şimdi sıkıntı yaşayınca ben de kendim tapulu yerim olan alanı trafiğe kapattım. 3 hisseden 1 hissesi benim olay bu. Belediyeyle aramızda sıkıntı oldu.

 

Bu yol benim şahsıma ait olduğu için bu yolu kapatmak zorunda kaldım. Belediye de istimlak etmediğinden dolayı iş buraya geldi. Yol kapalı olunca araçlar arkadan geçiyorlar yanlardan geçiyorlar. Burası işlek bir cadde.

Burası Hükümet Konağı, bu yolun sonunda anaokulu var. Karşıda oturanlardan tepki alıyorum ‘Neden kapatıyorsun?’ diye. Ben de ‘Tapulu yerim’ dedim kazdım. ‘Belediye ile sorunlarımı çözeyim ondan sonra kullanabilirsiniz’ dedim” ifadelerini kaydetti.

 

“Belediye ile sorunlarımı çözeyim ondan sonra açacağım”

 

Ünlü, belediye ile sorunları çözdükten sonra yolu trafiğe açacağını söyleyerek, “Şimdi mülk 3 hisseli olduğundan dolayı 1 hissesi olan Mehmet Ünlü’ye ait olan hissesini belediyeye devrediyor. 2 hisse şu anda duruyor bizde. Fiyatta mutabık kalamadığımız ve 50 TL verdiklerinden dolayı olay buralara geldi. 50 TL kabul etmediğimden bunlar da kabul etmedi. Ben de kapattım yolu. Şu anda mahkemelik değiliz ama bugün mahkemeye vermiş olabilirler” dedi.

 

“Her gün buradan geçiyoruz”

 

İlçe halkından Aslan Altındiş ise, “Bu yer tapulu bir yermiş. Bizim evimiz arka tarafta her gün buradan geçiyoruz. Kapatmışlar yolu nasıl bir iş anlamadık gitti. Bu cadde en işlek cadde. Herkes buradan geçiyor. Aşağıda okul var, okula gidip geliyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.