DOLAR
32,5869
EURO
34,8379
ALTIN
2.507,90
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

YILIN EN İYİ İL BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI ‘GOLDEN CİTY AWARDS 2016′ DA YILIN EN İYİ İL BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında en profesyonel Yarışması olan ”Golden City Awards 2016” İstanbul Kongre merkezi’nde yapıldı.

Gerçekleştirilen büyük organizasyonda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”En Başarılı İl Belediye Başkanı” olarak seçildi.

Dünya da ülkemizin de aralarında olduğu pek çok ülkede Akıllı Şehirler Zirvesi’ ni düzenleyen kurum olarak tanınan Londra merkezli Eurasia Strategies LTD Belediyeler, şehircilik, kentsel dönüşüm ve hizmet projeleriyle yarışmaya katılan şehirleri buluşturuyor.

Kentsel dönüşümün gündemde olduğu ülkemizde belediyelerimiz ve iştirakleri şehircilik, ulaşım, sağlık, sosyal sorumluluk, kültür ve sanat, çevre vb. pek çok alanda projeleriyle yarışmaya katılımın sağlandığı programda Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’i en iyi şekilde temsil etti.

Halkın verdiği oylarla gerçekleştirilen yarışmada; Yaşam Boyu Hizmet ve Başarı Ödülü Çevre ve Şehircilik Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’e verildi.

”En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı” kategorisinde; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin seçilirken ”En Başarılı İl Belediye Başkanı” ise Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı olarak seçildi.

”En Başarılı İlçe Belediye Başkanı” İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın seçildiği yarışmada, En başarılı kent valisi ise Bursa Valisi Münir Karaloğlu seçildi.

Programda ayrıca birçok kategoride ödül almaya hak kazanan diğer Belediye Başkanıları da ödüllerini aldı.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”ÇALIŞMALARIMIZ VE PROJELERİMİZİN HALKIMIZ TARAFINDAN TAKTİR EDİLMESİ BİZLERİ ÇOK MUTLU EDİYOR”

Gerçekleştirilen törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik adına güzel bir anı yaşamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Konuşmasına; ”Marifet iltifata tabidir” ifadesiyle başlayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Çalışmalarımızın, projelerimizin toplum tarafından halkımız tarafında olumlu bir şekilde değerlendirilmesi ve böyle kaliteli kuruluşlar tarafından ödüle layık görülmesi bizleri son derece mutlu ediyor. Bu bizlerin gücünü ve kuvvetini son derece arttırıyor. Gerçekten Bilecik, kuruluş ve kurtuluşun şehri, dirilişin şehri. Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında İnşallah Bilecik’i, şahlanışın da toprakları yapmak istiyoruz. Geçmişiyle övünen ve geleceğe emin adımlarla yürüyen marka şehir Bilecik’i oluşturmayı istiyoruz. Hemşehrilerimizin bu teveccühüyle de biz 12 yıldır, 3. dönem olarak bu görevi yapma çabası ve gayreti içindeyiz. Gerek hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın oylarıyla gerek böyle faaliyetlerle uğraşan kurumlar tarafından düzenlenen Altın Şehirler temalı yarışmasında seçilmemiz gurur ve mutluluk verici bir durum. İnşallah bundan sonra da daha iyiye daha güzele ulaşma anlamında çabalarımız ve gayretlerimiz devam edecektir” dedi.

GOLDEN CITY AWARDS

Golden City Awards, Şehirlerin pek çok kategoride projelerle yarıştığı, aynı zamanda yaşam alanlarımız olan kentlere ruh ve hayat veren, toplumun günlük yaşamına değer katan, yaşam kalitesini arttıran, çevre duyarlılığı olan, geçmişi barındırırken, geleceği de planlayan ve yaşatan, çevresel, mekânsal, yaşamsal alt yapı, üst yapı, eğitimsel, sağlıklı, teknolojik, kültürel, sosyal, vb. tüm alanlarda başarılı bulunan çağdaş şehircilik projelerinin, ödüllendirildiği bu alandaki farkındalık yaratan en önemli, saygın marka yarışmasıdır.

Yorumlar

  1. dil dogru demeli dedi ki:

    MAASALLAH yakisir markaci baskana proje cokta iki donem iktidar parti belediye baskani belediye olarak sehrin kalkinmasina faydasini bi teraziye koysa. kentsel donusum projelerinden kesinlikle almamasi gereken vergileri nasil aldigini aciklasa.suyu enpahali icen sehir ismini soylese.mahalle aralarindaki carpik kentlesmeyi anlatsa.otopark sorununu anlatsa.arabanla biyerde dur.aninda cama makbuz nasil konuyor bunu anlatsa.vs.vs. yaz yaz bitmiyor.sorunlari hali altina supurursen senden kral olmaz elbette.