DOLAR
32,5010
EURO
34,5831
ALTIN
2.501,35
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

”YEŞİL BİR DÜNYA İÇİN ORMANLARIMIZI KORUYALIM”

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”YEŞİL BİR DÜNYA İÇİN ORMANLARIMIZI KORUYALIM”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında; ”Yeşil bir dünya için ormanlarımızı koruyalım” ifadelerini kullandı.

Mesajında, yeşilliğin ve ormanların hayatımızdaki önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, ağacı ve ormanı korumanın, herkesin insanlık görevi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

”Ağacıyla, ormanıyla, suyuyla, taşıyla toprağıyla bu ülke, bu memleket hepimizindir. Ona sahip çıkmak herkesin en büyük görevlerinden birisidir. Bu hususu göz önüne aldığımızda, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras, yaşanabilecek bir ortam hazırlamak ve korumaktır. Bu bilinçle hareket ederek uygarlığın en temel göstergesi olan ağacı ve ormanı korumak en önemli görevimizdir. Elbetteki doğanın, ormanlarımızın diğer canlılar içinde büyük önemi vardır. Ormanlarımız içerisinde binbir rengi ve binbir canlıyı barındırır. Fakat çoğu zaman bilinçsizce hareket eden insanlarımız yüzünden, ciğerlerimiz yanıyor diye tabir ettiğimiz ormanlarımız gerek yangınlar ile gerekse büyük bir vurdumduymazlıklar sonrası yok ediliyor. İşte böyle nedenlenlerle ortaya çıkan olumusuzluklar sonrasında yapılan tahribatın küresel ısınma ve kuraklık riskini perçinlemesi ve çölleşme tehlikesini meydana getirmesi açıkça ortadadır. Gerekli tedbirleri almazsak yarınlarda yeşilden mahrum bir dünya bizi bekliyor olacak. Konu ile ilgili ilimizde ilgili birimler güzel faaliyetler yürütüyor. Bizler de bu faaliyetlere tam destek veriyoruz. Bilecik’te insanımızın ailesi, arkadaşları ile birlikte vakit geçirebileceği doğa ile iç içe ortamlar hazırlıyoruz ve hazırlamaya da devam edeceğiz. Ama bu sadece kurumlar tarafından değil; Yeşil Bir Türkiye, Yeşil Bir Bilecik İçin Ağaçlandırma Seferberliğine tüm hemşerilerimiz katılmalı. Bu düşünceler ile 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftasını kutluyor, geleceğimize, yeşillikler içinde bir dünya bırakmak dileğimi yeniliyorum.”

selim-yağcı2

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.