DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Yeşer Karabulut Hedefimiz 3. Lige Çıkmak

Yeşer Karabulut Hedefimiz 3. Lige Çıkmak

Bilecik Belediyespor Basketbol Antrenörü Yeşer Karabulut ile beraberiz. Hocam hoşgeldiniz. Bu hafta, bölge derbisi diye adlandırdığımız Kütahya Belediyespor ile karşı karşıya geldik. Neler yaptık?

Kendi evimizde 5 sayı ile yenmiştik Kütahya Belediyespor ekibini. Dediğiniz gibi bölge derbisi diye adlandırdığımız zor bir maçtı. Kütahya ekibi, bizim beklediğimizden daha iyi bir performans ortaya koydu. Rövanşta biz daha da zorlanacağımızı biliyorduk. çünkü onlar da kendi evlerinde bizi yenmek istiyorlardı. Ama biz buradaki maçtan da dersler çıkararak, biraz daha iyi motive olduk ve genel anlamda iyi oynadık. En azından sürekli maçın içinde olduk. Maçın sonunu da iyi getirdik ve 76 – 68’lik bir skorla maçı kazandık. Daha önce de söylediğimiz gibi bu grupta 3.’lük iddiamızı sürdürüyoruz. Onun için de sevinçliyiz. Bilecikli basketbol severlere bir galibiyet hediye etmiş olduk.
Biz yola çıktığımız tarih olan 2005 yılından itibaren Sayın Belediye Başkanımız Selim Yağcı da sağ olsun her noktada bize destek vererek, uzun soluklu bir plan düşünmüştük. Yani bizler burada uzun süre var olmaya hedefledik ve gerçekten de basketbol takımı olarak Türkiye’de bilinen ve tanınan bir ekip olduk. Bilecik’in sesini duyurduk. Bu noktada 3. ligde yer almak istiyoruz düzenli olarak. Bununla ilgili olarak şehrin de çok güzel tepkileri var. Karşılaşmalarımızı takip ediyorlar. Hedefimiz 3. ligde yer alabilmek ve ilimizi orada başarıyla temsil etmektir. Bildiğiniz gibi İstasyon Mahallesi yakınlarında Kapalı Spor Salonumuzun yapımı tamamlanıyor. Bununla birlikte üniversite öğrencilerimizin sayısı artıyor ve şehrimiz gelişiyor. Şehrimiz ve taraftarımız takıma sahip çıktıkça, daha iyi günler ve daha iyi bir geleceğin bizleri beklediğine inanıyorum.

Bildiğim ve takip ettiğim kadarıyla Bilecik Belediye spor alt yapısı ayrıca oyuncu da yetiştiriyor. Bunun devamı gelecek mi?
Biz Bilecik potansiyeli içinde gençlerimize ulaşabildiğimiz kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Gerek okul takımları, gerek alt yapılarda faaliyetlerimiz oluyor. Öte yandan yetenekli gençlerimizi çıkarıp kulübümüzün içerisine dahil etmeye çalışıyoruz. Bizim alt yapıdaki bu faaliyetlerimiz daha çok aileye ulaşmamızı da sağlıyor. Tabi ki yetenekli gençlerimiz var. Mesela bugün grupta Ercan Öner var, onun dışında A takım kadrosunda Ömer, Tolga ve Bora gibi gençlerimiz var. Onlar hafif hafif süreler alıyorlar ve tabi ki kolay değil basketbolcu olmak. Bir süreç ve çalışma gerektiriyor. Şehrimiz de büyük bir nüfus ve potansiyele sahip değil. Ama küçük bir şehir olmamıza rağmen bu potansiyeli en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Belki A takımında bir basketbolcu yetiştirmek amacımızdır ama diğer taraftan da ufaklara spor yaptırmak, sporu sevdirmek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutabiliyorsak o da bizim için sevindirici bir durumdur. İnşallah bunun devamını getirmeyi de biz de umut ediyoruz.

Peki basketbol şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz diyebilir miyiz?

Evet. Bir basketbol şehri olabiliriz. Bugün Uşak 1. ligde oynuyor. Niye biz de ilerleyen yıllarda oralarda olmayalım? Bazen sitemkar sözler duyuyoruz futbolla ilgili. Tabi şehrimizdeki futbolla ilgili olarak Sayın Başkanımızın projeleri var ileriye dönük. Futbol çok büyük bir endüstri ve çok büyük bir sektör. Bazen böyle sitemler duyuyoruz. Evet, futbolda niye yokuz ama gerçekten basketbolda daha cüzi rakamlara, şehrin daha kaldırabileceği rakamlara bir şeyler yapmak mümkün. Bu noktada bizim basketbol takımımıza harcanılan paralar gerçekten daha düşük. Ben ilerleyen yıllarda, şehrin büyümesiyle birlikte ve Sayın Başkanımızın da bizlere vereceği desteklerle, kafasından geçen düşünceleri biliyorum en azından. Ondan gelecek desteklerle neden Bilecik’te bir basketbol takımımız olmasın. Neden 2 bin kişilik bir salonda Beko Basketbol Ligi oynamayalım? Bence olmaması için hiçbir sebep yok. Çok güzel seyircimiz var burada. Belediyemizin imkanları var. Çok ciddi kurum ve kuruluşlar var. Şehir ile bunlar bütünleşirse neden olmasın? İnşallah umudumuz o yönde.

Bu hafta sonu zor bir maçımız var, kendi evimizde. Son olarak burada maç için neler söyleyebilirsiniz? Mesajınız nedir?

Bilecikli taraftarlarımıza her zaman çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmıyorlar. Hatta birkaç haftadır duyuyorum, işte hocam deplasmana gelelim mi, otobüs ayarlayalım mı? diye. İnşallah onların bu ihtiyaçlarını da birkaç hafta içinde karşılanacaktır diye düşünüyorum. şunu söyleyebilirim. Bu hafta Yalova Belediyesi ile karşı karşıya geleceğiz. Yalova Belediyesini burada yendiğimiz taktirde bu grubu ilk 3’te bitirmeyi garanti altına almış olacağız. Dediğim gibi biz iyi bir basketbol oynamak istiyoruz. Seyircinin böyle zevk alacağı, heyecan duyacağı bir karşılaşma istiyoruz. Bilecik için bakıldığı zaman Pazar günü soğuk havada, kapalı spor salonundaki sıcacık bir atmosferde güzel bir maç izlettirmeyi amaçlıyoruz. İnşallah galibiyet de elde ederiz. Ben buradan bütün gelen herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmasınlar. Biz onlarla birlikte daha güçlüyüz.

Biz de Bilecik Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü olarak basketboldaki başarılarınızdan dolayı sizi, yöneticileri ve bütün oyuncuları kutluyoruz.

Ben de Bilecik Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile aktif çalışan ve emek harcayan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.