DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, iddialara cevap verdi.

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, iddialara cevap verdi.

30 Mart 2015 tarihinde haber sitemizde yayınlanan ”Dışı seni içi beni yakar” başlıklı haberimize ilişkin olarak Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Yenipazar Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Necati KESER ve Ak Parti Yenipazar İlçe Başkanı Ahmet ÇAĞLAYAN’a ait iddialara, yayınlamış olduğu açıklamasıyla cevap verdi.

Özden,şunları kaydetti;

Yenipazar Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Necati KESER ve Ak Parti Yenipazar İlçe Başkanı Ahmet ÇAĞLAYAN’a ait bir takım iddialar, 30 Mart 2015 Pazartesi günü Belekoma Haber isimli internet sitesinde yayınlanan “Dışı Seni İçi Beni Yakar’’ başlıklı haber ile kamuoyuna duyurulmuştur. Adı geçen kişiler, Ak Parti Yenipazar İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu ve mülkiyetinin Yenipazar Belediyesi’ne ait olduğu binanın suyunun uzun zamandır kesik olması nedeniyle mağdur olduklarını, temizlik yapamadıklarını, tuvaletlerin pislik içinde olduğunu iddia etmektedir. Böylesine basit ve gerçek dışı iddialara cevap vererek, iddia sahiplerinin dikkate alındığı havasının oluşmasına katkıda bulunmak istemezdim. Fakat, sessiz kalmamın sanki bu iddialar doğruymuş gibi bir algılanacak olması, iddia sahipleri ve kendilerine yakın kişilerin sosyal paylaşım sitelerindeki gerçek dışı beyanlarına bu güne kadar cevap vermememin kendilerinde her konuda ulu orta yorum yapma cesareti oluşturacak olması gibi durumları engellemek ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla Yenipazar Belediye Başkanı olarak aşağıda yer alan açıklamaları yapma gereği hâsıl olmuştur:

  • Yenipazar ilçe merkezinde bulunan ve mülkiyetinin belediyemize ait olduğu 4 katlı iş merkezinin birinci katında Balta Market, ikinci katında CHP Yenipazar İlçe Başkanlığı, üçüncü katında Ak Parti Yenipazar İlçe Başkanlığı, dördüncü katında ise MHPartisi Yenipazar İlçe Başkanlığı hâlihazırda yer almaktadır. Bu durumdan da anlaşılacağı üzere iş merkezimizde sadece Ak Parti Yenipazar İlçe Başkanlığı yer almamaktadır. İş merkezinde üç parti başkanlığının yanı sıra en önemlisi de sürekli açık olan ve faaliyette bulunan büyük bir market yer almaktadır. İş merkezi ile ilgili olarak başta su kesintisi olmak üzere bütün sorunlardan o binada bulunan herkesin etkileneceği apaçık bir şekilde ortadadır.

 

  • Bu iş merkezi 1989 yılında o dönemin belediye başkanı Sayın İbrahim DEĞİRMENCİ tarafından yaptırılmıştır. Yapıldığı dönemim şartları nedeniyle binanın su tesisatında metal borular kullanılmıştır. Geride bıraktığımız kış mevsimi içerisinde şiddetli don nedeniyle binanın su tesisatında her defasında farklı yerlerden olmak üzere üç dört defa patlamalar meydana gelmiş ve bunun sonucunda da çeşitli arızalar oluşmuştur. Bu arızaların giderilmesi için gerekli müdahaleler belediye ekiplerimiz tarafından her defasında yapılmış ve sorun çözülmüştür. Arızanın büyüklüğü ve kış şartlarının şiddetli olması nedeniyle birkaç gün gecikmeli olarak bu arızaların giderildiği zamanlar da olmuştur. Ayrıca su tesisatında oluşan arızaların giderilmesi sırasında binada yapılan tamiratlara bağlı olarak su kesintileri yapılmıştır. Fakat bu kesintiler tamirat sürecinde yaşanan kesintiler olmuştur. Yukarıda adları anılan Ak Parti yetkililerinin iddia ettiği gibi iş merkezinde hiçbir zaman 1 ay devam eden su kesintisi olmamıştır. Bu durum iş merkezini kullanan diğer parti başkanlıklarının yetkilileri ve birinci katta bulunan market sahibi ile görüşülmesi sonucunda net bir şekilde ortaya çıkacak ve anlaşılacaktır.

 

  • Üç parti başkanlığının ve bir marketin yer aldığı iş merkezinin suyunun bir ay kesik olduğu yönündeki iddia sadece bir parti başkanlığının yetkililerinin beyanı dikkate alınarak doğru olarak kabul edilemez. Bu iddianın doğru olduğu ancak o binada bulunan herkes tarafından dile getirilmesi durumunda söz konusu olabilir. Birkaç resim ve bir iddia baz alınarak Yenipazar Belediyesi’nin yıpratılmak istenmesi ve bu konunun haber yapılarak kamuoyu nezdinde belediyemize karşı olumsuz intiba oluşturulması son derece yanlış ve çirkindir. Doğru olmayan bu iddianın dile getirilmesi ve haber yapılmasını, belediyemize karşı açık bir saldırı ve belediye görevlilerimize atılmış bir iftira olarak kabul ediyoruz.

 

  • Yenipazar Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Necati KESER ve Ak Parti Yenipazar İlçe Başkanı Ahmet ÇAĞLAYAN söz konusu haberde suların bir aydır kesik olması nedeniyle temizlik yapamadıkları ve tuvaletlerin pislik içerisinde olduğunu iddia etmektedir. Kendilerine şu hususu özellikle hatırlatmak istiyorum: Madem iddia ettiğiniz gibi parti başkanlığınızın bulunduğu iş merkezinin suyu bir aydır kesik ise, o tuvaletleri neden kullandınız. İslam ahlakına ve örfümüze göre tuvalete girildiği zaman önce suyun olup olmadığına bakılması, eğer su yok ise o tuvaletin kullanılmayıp başka bir tuvalete gidilmesi gerekir. Tuvalet temizliği ailede başlar ve anaokulunda devam eder. Biz Yenipazar’da belediyecilik hizmeti yapıyoruz. Bizim işimiz; yol, köprü, park vb. yapmaktır. Biz belediyeyiz, anaokulu değiliz. Bu nedenle kimseye tuvalet eğitimi veremeyiz. Ak Parti yetkililerine soruyorum, madem o tuvaletlerde su yoktu, öyleyse o tuvaletleri neden kullandınız ve oraları niçin kirlettiniz. Böyle bir davranışı sizlere asla yakıştırmıyorum ve bunu yapmış olmanıza ihtimal vermiyorum. Bu durum bile iddianızın asılsız olduğunu kanıtlamaya yeter.

 

  • Yenipazar Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Necati KESER ve Ak Parti Yenipazar İlçe Başkanı Ahmet ÇAĞLAYAN’ın bu asılsız iddiaları dile getirmelerinin altında bazı gerçekler yatmaktadır. Şöyle ki; Ak Parti Yenipazar İlçe Başkanlığı tarafından kullanılan iş merkezinin üçüncü katı için 30 Mart 2014 tarihine kadar olan kira önceki belediye başkanımız rahmetli Cengiz ARIKAN tarafından düzenli olarak ödenmesine rağmen o tarihten sonra belediyemize her hangi bir kira ödemesi yapılmamıştır. Bu durum nedeniyle belediyemiz tarafından Ak Parti İlçe Başkanlığına ödeme emri çıkarılmıştır. Aynı ödeme emri CHP Yenipazar İlçe Başkanlığı ve şuan mensubu bulunduğum MHP Yenipazar İlçe Başkanlığı ve belediyemize borcu olan diğer vatandaşlar için de çıkarılmıştır. Biz bütün uygulamalarımızda tarafsızlığımızı koruduk. Hiçbir zaman kendi tarafımızı koruyan bir tutum ve davranış içerisinde olmadık ve Allah’ın izniyle de olmayacağız. Ak Parti yetkilileri söz konusu haberde kendilerinde kira istediğimizi belirtmektedirler. Aynı zamanda iş merkezi kiraya verildiğinden bu güne kadar partiler kullandıkları dairelerin elektrik aboneliği kendi üzerlerine yaptırmamış olup, iş merkezinde kullanılan elektriğin ücreti belediyemiz tarafından ödenmiştir. Böyle bir uygulamanın olamayacağı tarafımızdan parti yetkililerine bildirilmiş ve elektrik aboneliklerini üzerlerine almaları istenmiştir. Belediyemizin ve halkımızın çıkarlarını korumanın en önemli görevimiz olduğu bilincinden hareketle yapmış olduğumuz bu girişimler Ak Parti yetkililerini rahatsız etmiş olacak ki, bu tür sudan bahanelerle ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla hareket edip, belediyemizin itibarını sarsmak için böyle bir iddiayı gündeme getirdikleri apaçık bir şekilde ortadadır.

 

  • Göreve geldiğimiz günden bu yana halkımızın daha güzel ve modern bir ilçede yaşaması için mesai mevhumu gözetmeden çalıştık. Vicdan sahibi herkes bu duruma şahittir. Bizim veremeyecek bir hesabımız yoktur. İktidar partinin ilçe başkanı ve meclis üyesi tarafından bu denli basit ve gerçek dışı iddiaların dile getirilerek kamuoyunun bu meşgul edilmesini hoş karşılamıyorum. Yenipazar için çıkmış olduğumuz hizmet yolunda bu arkadaşların bir Yenipazarlı olarak ilçemize faydalı tutum ve davranış içerisinde olmalarını bekliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlhan ÖZDEN

Yenipazar Belediye Başkanı

Yorumlar

  1. Halit KAN dedi ki:

    Sayın Başkanım AKP nin yaklaşık gezi olaylarından ve daha öncesinden iddia ettikleri olayların hangisi doğruki bu doğru olsun. Kabataş, Bülent Arıınç, Balyoz, Ergonokon vs daha niceler örnek değilmi