DOLAR
32,5222
EURO
34,7276
ALTIN
2.490,25
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Yeniköy’deki Üreticiler Yardım Bekliyor

Bilecik’in Merkez ilçesine bağlı Yeniköy’deki tarım arazilerinde ekili olan ürünler hem kuvvetli yağış, hemde yağan dolu nedeniyle büyük zarar gördü.

Kavunu ile meşhur Yeniköy’de etkili olan kuvvetli yağış ve dolu tarım arazilerinde ekili olan ürünlere büyük zarar verdi.

150 bin tl’lik yatırım heba oldu

Yeniköy’de kendisine ait 100 dönümlük alana bu yıl karpuz eken Oğuz Kılıç, fide ve gübreye toplamda 150 bin tl harcadığını belirterek bölgede etkili olan kuvvetli yağış ve dolu nedeniyle yapmış oldukları tüm çalışmanın heba olduğunu ifade etti.

Bu yıl iflas bayrağını çektik

Kılıç, mağdur olduklarını kaydederek, ”Tüm emeklerimiz boşa gitti. Sadece ben değil, bu bölgede üretim yapan bir çok çiftçi aynı durumda. Bu yıl iflas bayrağını çektik. Yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Zararın boyutu konusunda Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğünden henüz bir açıklama yapılmadı.

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ”3 gündür yağan aşırı afet derecesine varan yağmurlar sebebiyle ürünü hasara uğrayan ve zarar gören tüm Hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor,devletimizin tüm imkanları ile halkımızın yanında olacağını ifade ediyorum. Özellikle Belediyelerimizin afet uyarılarını dikkate alarak ve her zaman mazgal temizliklerini yapmaları zararın boyutunu azaltacağını belirtmek istiyorum. Allah bizleri daha büyük afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.