DOLAR
32,5997
EURO
34,7830
ALTIN
2.495,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Açık
28°C

Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı. Bilecik Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, başkanlığında yapıldı.

Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

2023 yılında Belediye Meclisinin toplantı günlerinin ve tatil yapacağı ayın belirlendiği toplantıda 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25. Maddesi gereğince Denetim Komisyonu Üyelerinin seçimi yapıldı. Buna göre Cumhuriyet Halk Partisi’nden Soner Olgun, Nurten Bilecikligil, İyi Parti’den Birsen Okatan, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Hamdi Salt ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Gülcan Namal, komisyon üyeleri olarak belirlendi.

Hukuk komisyonu ve çevre komisyonlarının kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlendiği toplantıda üye seçimi yapıldı.

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 24. maddesi gereğince Belediyemizce 2023 yılında kullanılacak geçici iş pozisyonlarının belirlendiği toplantıda ayrıca 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 51 ve 52. maddeleri gereğince 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak görev yapmakta olan Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü personelinin 2023 yılı aylık maktu mesai ücretleri belirlendi.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesinin 1. fıkrasının (h) bendi, 18. maddesinin 1. fıkrasının (e) bendi ve 75. maddesinin 1. fıkrasının (d) bendine istinaden Mülkiyeti Belediyemize ait Osmangazi Mahallesi,Nazan Sokak No.2/1 Merkez/Bilecik adresinde yer alan taşınmazın PTT Matik alanı olarak belirlenmesine karar verildi.

Toplantıda ayrıca 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesine istinaden Belediye Başkanlığı ile ortak hizmet projesi işbirliği talebinde bulunan Türk Kadınlar Birliği Derneği İstanbul Şube ile 3 yıl süreli ortak hizmet projesi işbirliği protokolü yapılması ve protokol yapmak üzere Belediye Başkan Vekiline yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.