DOLAR
32,5355
EURO
34,6676
ALTIN
2.494,79
BIST
9.697,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Yeni Uygulama ve Araştırma Merkezleri Kuruluyor

Yeni Uygulama ve Araştırma Merkezleri Kuruluyor. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin, İlimiz ve bölgemizin sorunlarına bilimsel çözümler sunmak amacı ile başlattığı seferberlik kapsamında yeni bir adım daha hayata geçiyor.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde “Doğaltaş Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM)” ile “Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM)” adıyla iki yeni merkez kurulması kararı alındı. Üniversite senatomuz tarafından alınan ve YÖK tarafından uygun görülen kararla kurulacak olan Uygulama ve Araştırma Merkezleri hem öğrencilerimizin eğitimlerine hem de ilimiz ve bölgemize sektörel bazda büyük katkılar sağlayacak.

Tarımsal Uygulamalarda Yeni Bir Dönem Başlayacak

İlimizdeki küçük ve orta ölçekli tarımsal faaliyetlerin AR-GE çalışmaları için uygulama ve eğitim merkezi olması, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Meslek Yüksekokullarının tarımla ilişkili programlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine katkı sunmak amacı ile kurulacak olan “Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi” materyal, arazi, alet ve ekipman temini noktasında da yardımcı olacak. Gerek öğrencilerimizin eğitiminin gerekse bölgemizdeki tarımsal faaliyetlerin daha iyi bir seviyeye ulaşması için bilimsel ve gerçekçi politikalar bu merkez aracılığı ile hayata geçirilecek.

“Doğaltaş” Sektöründe de Üniversite-Sanayi İş Birliği

Ülkemiz doğaltaş sektörü için gerek duyulan araştırmaları yapmak ve yapılmasına katkı sağlamak amacı ile kurulacak olan “Doğal Taş Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi”, üniversitemizin ilgili bölümlerinde yürütülecek olan lisansüstü çalışmalar için akademik destek sağlayarak bilimsel faaliyetlerin kalitesini artıracak. Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde bilimsel ve teknik çalışmalar yaparak uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımı sağlanacak. Ayrıca ilimizde taş ve mermer alanında faaliyet yürüten çok sayıda sanayi kuruluşunun analiz ihtiyacını karşılayacak olan Uygulama ve Araştırma Merkezi, akraditasyon süreçlerinin tamamlanmasından sonra ilimiz ve bölgemizdeki sektörel firmalara akredite analiz raporlarını temin noktasında hizmet verebilecektir.

İki Yeni Araştırma ve Uygulama Merkezi

Konuya ilişkin görüşlerini açıklayan Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, kurulacak olan iki yeni merkezin büyük önem taşıdığını ifade etti. Beydemir, “Açılacak olan bu uygulama ve araştırma merkezleri, ilimiz ve bölgemizin geleceğine önemli katkılar sağlayacak. Üniversite olarak bizler bir yandan eğitim öğretim faaliyetlerimizi en iyi seviyede gerçekleştirirken diğer yandan gerek tarımsal alanda gerekse sanayi alanında bilimsel bulguların hayata geçirilmesini sağlamak durumundayız. Üniversite-sanayi iş birliğini bu açıdan önemli görüyoruz. Yalnızca sanayi değil, üniversitenin ve bilimselliğin toplumsal her alanda iş birliklerinin merkezinde olmasını benimsiyoruz. Bu merkezlerde edinilen bilgiler, tecrübeler hem öğrencilerimizle hem de konunun muhatapları ile paylaşılacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), senatomuzun bu doğrultudaki teklifini uygun buldu. Bu merkezlerimizin kurulum aşaması ivedi şekilde hayata geçirilmeye başlandı ve inşallah kısa zaman içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak. İlimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.