DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Yeni otogar esnaflara tanıtıldı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı yapımına devam eden otogar inşaatını mevcut otogardaki esnaflara gezdirerek bilgi verdi.
İstanbul- Adapazarı çevre yolu İnbayırı mevkiinde yapımı devam eden Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yapım çalışmaları ilişkin olarak Belediye Başkanı Selim Yağcı, çalışma düzeni kurulmadan önce otogar esnafının görüşlerine yer vermek amacıyla gezi düzenlediklerini belirterek, Bilecik’e, manevi ve tarihi kimliğine yakışır, temsili niteliği olan bir otogar yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Mayıs ayına kadar bir çok açılışı eş zamanlı olarak gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydeden Yağcı,” Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın programları uygun olursa onların katılımıyla, hepsini kapsayacak bir düzenlemeyi yapmak istiyoruz. Kültür Kongre Merkezimizin, Şehir Müzemizinde resmi açılışlarını yapmadık. Şu anda açılışı yapılmayan otuza yakın eserimiz var. Bunları kendilerinin programları uygun olursa onların katılımıyla inşallah o döneme kadar büyük terslikler olup ta engelleyecek bir şeyler olmazsa açılışlarını hizmete sunumlarını yapacağız.” dedi.
50 dönümlük alan üzerine 5000 metre taban alanlı 7500 m2 lik bir yapı inşa ettiklerini anlatan Belediye Başkanı Yağcı, şu anda mevcut kullanılan otogarın tüm alanının 5000 m2 bile olmadığını yeni otogarda ise sadece binanın oturduğu alannın 5000 m2, tahsis edilen alanın ise 50000 m2 olduğunu ifade etti.
Yağcı konuşmasına şöyle devam etti:
”Bilecik’in gelişimine bakışımızı gösteren bir olay inşallah Bilecik’e temennimiz ve arzumuz 50,000 m2 lik otogar yetmesin yani temennimiz bu, dolsun, taşsın 500,000m2’lik yapalım. Bilecik artık Türkiye’ninde ilgi odağı inşallah gelecekte dünya turizmi noktasında önemli bir destinasyon merkezi olacak ve şu anda kalkınma ajansıyla, başbakanlıkla çalıştığımız bölgesel anlamda turizm noktasında çok özel bir projemiz daha var. İnşallah o proje conseptini hazırladığımızda Bilecik’in seferleri hem hızlı tren anlamında hem de karayolu otobüs anlamında çok yoğun olacak. Bir Türkiye projesi içerisindeyiz. Sayın Başbakanımız da bu projeyi himaye ediyorlar, Sayın Valimiz de, Milletvekilimiz de Bilecik’te ki sivil toplum örgütlerimizde, bunların istişaresini de yapıyoruz bir planlama projelendirme çalışması içerisindeyiz . Bilecik’e bu zamana kadar yapılmış en büyük yatırım olacak, bir tarih, turizm yatırımı olacak, büyük bir yatırım olacak inşallah onu gerçekleştirirsek bu otogarlar o zaman gerçek anlamını daha fazla bulacak.”

12715444_682181331924829_1984717146473893780_n

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.