DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Yeni Bilecik Devlet Hastanesinin temeli atıldı

Yeni Bilecik Devlet Hastanesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yapımına devam edilen Bilecik Yenişehir kavşağındaki temel atma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan Bilecik Valisi Süleyman Elban, eski dönemlerde sağlık ihtiyacını gidermek için parası olan bir çok vatandaşların yurt dışına gittiklerini hatırlatarak. bu gün ise yurt dışındaki bir çok insanın ülkemize tedavi için geldiğini söyledi.

Elban, sağlık turizmi açısından da ülkemizin ciddi girdi sağlayan ülkelerden birisi haline geldiğinin altını cizerek, bu açıdan bu turizmi tersine döndürememiş tek yer’in Bilecik olduğunu ve  hala eski dönemdeki gibi diğer illere sağlık hizmeti almaya gidildiğini kaydetti.

Elban konuşmasına şöyle devam etti:

Malesef bu makus talihi de inşallah bu gün burada yeneceğiz diye düşünüyorum. Biraz önceki konuşmalarda da ifade edildi. Bende Bilecik’e gelmeden önce duymaya başladım. Geldikten sonra da iki temel konudan bahsedilirdi. Birisi Yenişehir yolu, birisi ise devlet hastanesi. Bugün hakikaten çok bereketli bir gün. Bir taraftan gökten Rabbim rahmet indiriyor. Bir taraftan Yenişehir yol kavşağındayız. Asfaltı da atılmaya başlandı. Ama öbür taraftan inşallah yeni hastanemizin temelini atacağız.

Bilecik Milletvekili Halil Eldemir de selamlama konuşmasının ardından bir siyasetçi için en iyi günün takip ettiği bir projenin ete kemiğe bürünmeye bağladığı, temelinin atıldığı gün olduğunu ifade ederek, daha güzelinin ise hizmete sunulduğu gün olduğunu söyledi.

Eldemir, 2015 yılında gerek sağlık alanında gerekse ulaştırma alanında yapılmış bir çok güzel hizmetin milletin istifadesine sunulduğunu paylaştıklarını, o günlerde vatandaşların kendilerinden 2 tane talebi olduğunu belirterek şöyle devam etti:

Birisi diyordu ki 2007 yılında Yenişehir- Bursa yolunu yapmaya başladınız ama bir türlü tamamlamadınız. 2.si de diyordu ki Türkiye’nin her yerinde sağlıkta devrim yaptınız hakikaten Bilecik’te de sağlık alanında hizmet noktasında çok güzel işler yaptınız artık bütün hastaneleri birleştirdiniz bütün sosyal güvenlik notasında hiçbir sıkıntımız kalmadı ama şu hastanemizi de güzel bir binaya kavuşturursanız diyordu. İşte bu gün şu anda üzerinde program yaptığımız şu anda Bursa yolumuzun Bilecik kavşağı, işte şu anda temelini atmaya çalıştığımız da 2015 yılında sözünü verdiğimiz hastanemizin inşaatı. Cenab-ı Allah hayırlısıyla tamamlamayı nasip etsin.  Ben bu güzel günümüzde bizleri onurlandıran Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu projenin bu güne kadar gelmesinde emeği geçen başta Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve bir önceki Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu Bey’e ,Sağlık Bakanlığımızın tüm bürokratlarına ve bu projenin Türkiye’nin en güzel hastanelerinden birisi olması için Sağlık Müdürlüğümüz Genel Sekreterliğimiz hep birlikte yapmış olduğumuz güzel çalışmanın neticesinde güzel projeye emeği geçen müdürlerimize ve bu notada bu arsanın imar noktasındaki düzenlemeleri yapan Belediye Başkanımıza tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Ve umit ediyorum ki, umut ediyorum ki Cenab-ı Allah muhtaç etmesin ama bir ihtiyacımız olduğunda da en güzel tesislerde hemşehrilerimiz vatandaşımız hizmet alsın diyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken de Ertuğrul Gazinin mekanına yakışan son teknolojiyle hazırlayacak olan hastanenin hizmet veren eski hastane ile arasında %100 den fazla fark olduğunu belirterek, eski hastanenin 120 yataklı, yeni hastanenin ise 250 yatakla faaliyete gireceğini söyledi.

Öğütken konuşmasına şöyle devam etti:

Kapalı alanı biraz evvelde bahsedildiği gibi %400 arttırıyoruz kapalı alanımızı 14.987m2 den 59.501 m2 ye inşallah kavuşturacağız. Maliyeti 84 milyon lira sözleşmemizde 01.03.2017 de gerçekleşti. Yalnız bir şey söylemek istiyorum. Buraya kadar 1958 yılında yapılmış bir hastane ile geldik. Bize ne kadar hizmet ediyordu.Bize ne kadar bakıyordu bilmiyorum ama fazla da memnuniyetiniz yoktu. Ben çünkü her Bilecik’e geldiğimde hastane diyorlardı. İnşallah bunu birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Ben biraz iç kapasitesinden de bahsetmek istiyorum. 48 olan poliklinik sayımızı 87 ye yoğun bakımı 21 olan sayıyı 39 a yine röntgen’imiz eski hastanemizde 1 taneydi 6 tane’ye ultrasonumuz 9 taneye ameliyat odalarımız 5’ten 9’a diyaliz cihazlarımız 17’de 21’e ve en önemlisi de bir helikopter pistimiz olacak. Diğer hastanelerle de bağlantıyı kurmuş olacağız. 2002’den önce sıkıntılı bir sağlık sistemimiz vardı. Yaptığımız tüm anketlerde sağlıktan herkes şikayetçiydi. AK Parti hükümetleriyle birlikte başlanan bu çalışmada elhamdülillah hükümetimiz öncelikle 38 uzmanımızı 113 uzmana aile hekimliği hiç yokken sıfırken 69 aile hekimimize kavuştuk. Toplam sağlık personelimiz 716 idi. 2153 şu anda ilimizde hizmet eden personel var. Toplam muayene sayımız dikkatinizi çekerim 400 binden 1 milyon 750 bine çıktı. Toplam yatak sayımız 278’den 355’e, nitelikli yatağımız hiç yoktu 110 tane nitelikli yatağımız var şu anda hizmet eden. Yine MR,BT,Ultrason sayımız bunlar sıfırdan 19 lara 20 lere geldi. Aktif diyaliz aletlerimiz 9’dan 51’e yükseldi. En önemlisi ilimizde 112 Acil İstasyonumuz 3 tane vardı şu anda 11 tane var. Bunlara hizmet eden ambulans sayımız da 3 ‘ten 29’a çıktı. Rakamları gördünüz  hizmet eden sayılarımız emhamdülillah artarak gitti. Önce insan dedik önce insan sağlığı dedik ve memnuniyetimizi şu ana kadar %100 arttırdık. Arttırmaya devam edeceğiz. Bu gün ülkemizde sağlık hizmetlerinin ulaşmadığı tek bir köy tek bir mezra kalmadı. Hizmet vermediğimiz en ufak noktamız yok. 640 bin çalışanımızla çevre ülkelerimizle beraber Türkiye’de 1 milyon 650 bin kişi her gün hizmet veriyoruz. Hizmet vermeye de devam edeceğiz. İnşallah bu gün yeni hastanemizin temelini atacağız. Birlikte de açılışını gerçekleştirmek bizlere nasip olur diyorum.

Şehir hastaneleri konusunda çok önemli bir çalışma yapıyoruz. Belki televizyonlardan izliyorsunuz inşallah burada yaptığımız hastaneyi de göreceksiniz. Önemi şehir hastaneleri yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hayalim dediği projeleri gerçekleştiriyoruz ve muhteşem çalışmalar oluyor. Eğer gitme imkanınız olmazsa lütfen televizyondan internet’ten girin bir bunlara bakın ama giderseniz de mutlaka ziyaret edin. Çünkü biz artık hastasına sahip olan hekimleri, istediğiniz hekimden faydalanılan bir sistemi getirdik. İstediğiniz yere gidip muayenenizi olabiliyorsunuz hem de ücret ödemeden. Birileri diyorlar ki hastanelerde ücret ödeniyor. Halkımızdan ücret talep ediliyor. Kesin kez yaptığımız hastanelerin hiçbirinden hastalarımızdan vatandaşımızdan ücret talebimiz yok.

İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz da son yıllarda ülkemizin büyümesiyle birlikte sağlık sektöründe de dünyanın takdirini kazanmış dünya ülkeleri tarafından kabul görmüş bir büyüme ve gelişme yaşadığını kaydederek şöyle devam etti:

Sağlık sektörü koruyucu sağlık hizmetlerinden başlayarak en modern tedavi yöntemlerini rahatlıkla uygulayabilecek bilgi ve donanıma sahip personelleriyle ülke sınırlarımızın dışında da hizmet etmektedir. Bu kapsamda baktığımızda ilimizde şu anda Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu yatırımlar çerçevesinde bu gün temelini atarak ilimize kazandıracağımız Bilecik Devlet Hastanesi yeni hizmet binası Sağlık Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 250 yatak kapasiteli olarak yatırıma alınmıştır. Daha sonra bakanlığımızca  mevcut şu anda temelini atacağımız arazi için 1075 bin lira ödenek gönderilerek kamulaştırması yapılmış, şu anda hastanemiz 69.822 m2 alan üzerine inşaa edilecektir. Bakanlığımız tarafından 2016 yılı Kasım ayı içerisinde ihalesi yapılmış olup sözleşmesi 01.03.2017 de sözleşme bedeli ise 84 bin 400 tl olarak kabul edilmiştir. Uhdesi ise Aras İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Tic. ve San. Ltd.Şti.nde kalmıştır. Yer teslimi 10.03.2017 tarihinde yapılmış yapılacak olan hastanemizin kapalı alanı 57.501 m2 oturum alanı ise 8 bin 434 m2’dir. Polikliniklerimizin olduğu bölüm 4 kat yatan hasta bölümü ise 6 kattan oluşmaktadır. 250 yatak kapasite, 10 tane suit odası, 180 adet açık, 345 adet kapalı olmak üzere otoparkı konferans salonu ile ilimize hizmet edecek çok güzel bir yatırımın temeli bugün atılacaktır. 250 yataklı Bilecik Devlet Hastanesinin bütün birimleriyle modern tıbbın bütün gerekliliklerini yerine getirerek ve insanımıza en kaliteli sağlık hizmetini sunacak şekilde dizayn edilmiştir. Bu itibarla hastanemizin yapımızda emeği geçen bütün devlet büyüklerimize şükranlarımızı hem Bilecik halkı adına hem de kendi personelimiz adına teşekkürü bir borç biliyorum. Temelini atacağımız hastanemizin ilimize bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte buton’a basarak yeni Bilecik Devlet Hastanesinin temelini attı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.