DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Yemen için yardım çağrısına Bilecik’ten 18 bin lira

Yemen için yardım çağrısına Bilecik’ten 18 bin lira

Geçtiğimiz günlerde İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan Yemen’e yardım kampanyası kapsamında Ertuğrul diyarı Bilecik’te 18 bin lira toplandı.

Bilecik İHH Başkanı Şemsettin Yıldırım yardım kampanyasına gösterilen ilgiye teşekkür etmek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi.

Yıldırım basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yemen’de kriz yedi yıldır devam ediyor. 21 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşandığı Yemen’de iç savaştan dolayı 7 bin insan öldü. 3 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı.

İHH İnsani Yardım Vakfımız, insani krizin yaşandığı Yemen’de mağdur ailelere ulaşıyor. Vakfımız, Yemen’de 2017 yılından bu yana 500 binden fazla kişiye gıda kumanyası, yatak, battaniye ve sağlık yardımında bulundu.

Yine Vakfımız aracılığı ile 2017 ve 2018 Kurban çalışmalarıyla Yemen’de 110 bin kişiye kurban hissesi ulaştırdık.

2018 Ramazan çalışmalarında ise Yemenli 39 binden fazla kişi gıda kumanyası yardımlarından yararlandı.

Vakfımız, 2018 yılı itibariyle Yemen’de 4985 yetime sponsor oldu ve yetimlere her ay düzenli olarak yardım ulaştırılıyor. 2017 yılından bu yana kolera ile mücadele için Aden ve Taiz bölgesinde 53 bin hastaya sağlık yardımı yapıldı.Bunun yanında, başkent Sana’da, Yemen Hasta Bakım Merkezi’nde toplam 234 kanser ve diyaliz hastasına gıda ve ilaç yardımı ulaştırıldı. Vakfımız eliyle merkezdeki hastaların barınma, gıda ve ilaç ihtiyaçları da karşılanılıyor.

Bilecik İHH olarak geçtiğimiz günlerde medya ve sosyal medya araçlığı ile tüm teşkilatımızla birlikte Yemen için yardım çağrısında bulunduk.

Yaklaşık 10 günde bir Yemenli çocuğun açlık ve sefalet yüzünden öldüğü Yemen bölgesine, Ertuğrul diyarı Bilecik’ten bugün itibariyle 18000 lira gönderiyoruz. Oralardaki bir Yemenli çocuğun derdine deva olabilirsek ne mutlu bizlere. Yemendeki garibanlığı en iyi anlayanlardan birisi tarihinde çok farklı savaş ve zulüm görmüş Anadolu halkıdır. Alicenap, yardımsever Anadolu insanı, ensar olmanın her türlü zorluğuna rağmen nerede bir mazlum, mağdur ve mahsun görse tereddütsüz canı gönülden yardıma koşmaya çalışıyor. Bilecikli kardeşlerimize Yemen’e gösterdiği duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyor. Genç İHHmızdan, Kadın Kollarımıza, Yetim Birimimizden Bozüyük teşkilatımıza kadar hepsinden gösterdikleri çabadan dolayı Allah razı olsun diyoruz. Ayrıca kampanyamıza destek vererek geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlayan siz değerli basın mensuplarına şükranlarımızı sunuyoruz.

Basın açıklamasına İHH Marmara Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, Bilecik İHH Başkanı Şemsettin Yıldırım, Bozüyük Temsilciliğinden İsmail Ünsal ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.