DOLAR
32,3024
EURO
34,8268
ALTIN
2.408,98
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
18°C
Bilecik
18°C
Açık
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
23°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C

Yatağa Bağımlı Hastaların Sağlık Raporları Evlerinde Düzenlenecek

Yatağa Bağımlı Hastaların Sağlık Raporları Evlerinde Düzenlenecek.

Bilecik Uygulamanın Başladığı Pilot İller Arasında. Yatağa veya cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmeleri için hastaneye gitmeleri gerekmeyecek.

Bilecik Uygulamanın Başladığı Pilot İller Arasında

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesapları facebook ve twitter’da yayınladığı mesajında yatağa bağımlı hastaların sağlık kurulu raporlarının evlerinde düzenlenmesi uygulamasının Bilecik, Sinop ve Tunceli’de başladığını ve uygulamayı kısa sürede ülke geneline yaygınlaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Uzaktan Sağlık Hizmeti projesi kapsamında önemli bir uygulama hayata geçiyor

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca mesajında, ”Geçen hafta duyurduğumuz Uzaktan Sağlık Hizmeti projesi kapsamında önemli bir uygulama hayata geçiyor. Yatağa bağımlı hastaların sağlık kurulu raporları artık evlerinde düzenlenecek. Uygulama pilot illerde başladı. Yatağa bağımlı hastalarımızın sağlık raporunun evlerinde düzenlenmesine yönelik pilot uygulama Bilecik, Sinop ve Tunceli’de başladı. Uygulamayı kısa sürede ülke geneline yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıklaması ile birlikte Bilecik’te yatağa veya cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmeleri için hastaneye gelmeleri gerekmeyecek, raporlar evlerinde düzenlenecek. İhtiyaçları olan ilaç, mama, bez ve tıbbi cihazları evlerinden çıkmadan almaları sağlanacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.