DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Yaşımız İlerliyor, Turnuvalar Kaçıyor

Yaşımız İlerliyor, Turnuvalar Kaçıyor

A Milli Takımın yıldız futbolcusu Arda Turan, Türkiye’nin uluslararası turnuvalarda yer alamamasının kariyeri açısından üzücü olduğunu belirterek, “Umarım 2016 Avrupa Şampiyonası’na gideriz. Yaşımız ilerliyor, turnuvalar kaçıyor” dedi.

Arda Turan, A Milli Takımın, İsveç ile özel maçta karşılaşacağı Ankara 19 Mayıs Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında, konuşmasına güzel ve keyifli bir karşılaşma olmasını temenni ederek başladı.

2016 Avrupa Şampiyonası hedefi için çalışmalara başladıklarını kaydeden Arda Turan, şöyle konuştu:

“Grubumuz hiç kolay değil. Gerçekten zor grup. Disiplinli oynamazsanız, her maç zor. Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İzlanda önemli rakipler. Ayırt etmeden disiplinli oynamalıyız. Hollanda’yı iki karşılaşmada da yenebilirdik. 10 tane gol kaçırmışız. Hollanda’ya bu kadar gol kaçıran başka takım bulamazsınız. Disiplinli oynadığımız taktirde bizim yenemeyeceğimiz takım yok.”

Futbol açısından Türkiye’nin çok önemli yeteneklerinin olduğunu, ancak bir konsantrasyon ve dikkat problemi yaşandığını belirten Turan, “Ben her turnuvada olmak istiyorum. Avrupa şampiyonası gördüm ve bunu yaşamanın ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Arkadaşlarımıza da bu hisleri ve tecrübeleri aktarıyoruz. Umarım bu turnuvaya gideriz. Yaşımız ilerliyor, turnuvalar kaçıyor” diye konuştu.

Milli takım formasının her şeyin üstünde olduğunu ve insanın ülkesine hizmet etmesinin de en şerefli görev olduğunu dile getiren Turan, şunları söyledi:

“Takımdaki genç arkadaşlarım için de bu durum böyle. Gelebilecekleri en yüksek nokta burası ve bunun farkında olmaları gerek. Bir futbolcu en özel şeyleri burada yaşar. Bu paradan çok daha önemlidir. Burası seçilmişlerin yeri. Yarın burada olmayacak gibi mücadele etmeliler. Ülkenin de bu bilinçte olması gerekir.”

Arda Turan, Fatih Terim’e ilişkin bir soruya “Ben yaşarken kendisinin değerini bildiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Fatih Terim bu ülkede devrim yapmıştır. Kazanma mantalitesini öğretmiştir” yanıtını verdi.

Türkiye’nin uluslararası turnuvalarda yer almamasını değerlendiren Turan, “Sürekli bir yenilenme, sürekli bir yeni oluşum… Milli takımın yetiştirme yeri olmadığını düşünüyorum. Milli takım, iyi futbolcuların, üst düzey futbolcuların yeri olmalı” ifadelerini kullandı.

Arda Turan, “Bu takımın bir yerlere gelememesinde benim de büyük suçum vardır. Gerçekten çok büyük şeyler kaybediyoruz. Turnuvaları televizyondan izlemek istemiyorum. Yapmak istediğim her şeyi yaptım. Çok çalıştığınız sürece mutlaka kazanırsınız. Dünya Kupası’nda favorim ise İspanya ve Brezilya. Takım arkadaşlarımın olduğu ekibin şampiyon olmasını isterim” diye konuştu.

-Kaleci Onur Recep Kıvrak

Milli takımın kalecisi Onur Recep Kıvrak ise İsveç karşısında izleyenlere iyi bir maç seyrettirmeyi amaçladıklarını belirterek, “İnşallah güzel, zevkli bir maç olur ve kazasız, belasız tamamlanır” dedi.

Dünya Kupası elemelerinde grupta önemli ekiplerle mücadele edeceklerini kaydeden Kıvrak, “Çok turnuva kaçırdık. Bu sefer kaçırmak istemiyoruz. Bu ülkemiz ve futbolcularımız için çok önemli. İnşallah başaracağız ve en iyi şekilde de mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Mili takımda yer alan oyuncuların ülkeyi temsil ettiğini ve bundan daha büyük onurun olamayacağını dile getiren milli kaleci, şunları söyledi:

“Milli takıma gelen genç arkadaşlarımız çok kaliteli. Çok iyi bir ekibimiz var. Fatih Terim ile çalışmak genç arkadaşlarımız için büyük bir şans. Takım içinde diyaloğumuz çok iyi. Milli takım futbolcularıyız. Her kulüp taraftarı bizi sevse, milli takım formalarıyla maçlara gelse, her şey farklı olur. Halkımızın kırmızı-beyaz formalar giymesini ve takımlarını destekledikleri gibi bize destek vermelerini bekliyoruz.”

Başarılı kaleci Kıvrak, “Dünya Kupası’nı hangi ekibin kazanmasını istersin” sorusuna ise “Biz alamıyorsak kim kazanırsa kazansın…” yanıtını verdi.

İbrahimovic’e karşı kaleyi koruması durumunda ne hissedeceğine ilişkin de Onur Kıvrak, “Demirden korksam trene binmezdim. O yüzden kimseden korkmuyorum ve görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.