DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yaşayan Kent Müzesi Filizlendi

Yaşayan Kent Müzesi Filizlendi

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılacak olan Yaşayan Kent Müzesi yapımına başlandı.

Bahçelievler Mahallesi’nde 2 bin 500 metrekarelik kullanım alanı içerisinde yapılacak olan Yaşayan Kent Müzesi, ilimizin kültürel, tarihsel ve geleneksel örf ve ananelerini, yaşanmışlıkları ve yaşam tarzlarını yansıtan temel yapı taşlarını içerisinde barındıracak.

2014 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanacak olan kent müzesi,  Yaklaşık 1000 metrekaresi bahçe, 1.500 metrekaresi ise  inşaat  alanı  olmak üzere toplam 2.500 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. İçerisinde sinevizyon gösteri alanı, sergi ve galeri alanı, bay, bayan ve engelli tuvaletleri, Fuaye alanı İdari birim alanı, Kütüphane, Kafe salonları, Konferans salonu, VIP odası, toplantı odası, yöresel ürünlerin sergileneceği salon, misafir- VIP açık otopark ve peyzaj alanları gibi hizmet alanları yer alacak.

 

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, proje hakkında yaptığı açıklamada, tarih şehri olan kentimizin bu anlamdaki zenginliklerinin gösterilmesini çok önemli olduğunu vurguladı.

Bilecik’in tarih şehri olmasından dolayı tarihi hakkında bütün bilgilere sahip olmasının da önemli olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”Şeyh Edebali Hazretlerinin, ‘Ey oğul geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın’ sözünü düstur alarak, günümüz ve gelecek nesillerimize tarihimizi daha iyi anlatmak ve geçmişimizde toplumumuzun özelliklerini ve güzelliklerinin neler olduğunu bugüne ve geleceğe yansıtmak amacıyla Bilecik Belediyesi Yaşayan Kent Müzesini kurma çalışmalarına başladık. Yapmış olduğumuz proje ve planlama BEBKA tarafından kabul edildi ve  Bilecik Belediyesi iş birliği içerisinde kent müzesinin Bilecik’e kazandırılması kararlaştırıldı. Bu projemiz gerçekleştiği zaman şehrimizin geriye dönük 100 yıllık tarihi geçmişini günümüze ve geleceğe aktarma fırsatı bulacağız. Bu sayede nesillerimiz, geçmişte dedelerinin, ninelerini nasıl bir şehir ortamında, nelerle mutlu olduğunu ve bugüne hangi şartlarda geldiğini görüp anlayacaklar. Özellikle Kent Müzesinde gerçekleştirilecek 3 boyutlu geçmişe ilişkin olarak sinevizyon gösteriminde canlı olarak yaşama ve yaşadıklarından ilham alarak yorumlama imkânı bulacaklar. Müzede ayrıca çeşitli görseller de yapılacak bal mumu heykelleriyle ziyaretçilerine gösterilecek.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.