DOLAR
32,5427
EURO
34,8772
ALTIN
2.433,02
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Yaşanacak Bilecik İçin

Yaşanacak Bilecik İçin

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bugüne kadar, insan oldaklı hizmet anlayışıyla birçok güzel çalışmayı hemşerilerimizle birlikte gerçekleştirdik” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirdiği basın toplantısında, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Selim Yağcı, Bilecik’i yenilemenin yanında, kentin tarihi misyonunu da göz önüne alarak, birçok önemli projeyi birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Göreve geldiklerinde şehir için yapılması gerekenleri bir plan dahilinde ele aldıklarını dile getiren Başkan Selim Yağcı, öncelikli olarak şehir için olması gereken, altyapı, yol ve su sıkıntısını giderdiklerini belirterek, şunları söyledi:

Birlikte yaşamaktan ve kendilerine hizmet etmekten büyük mutluluk ve gurur duyduğumuz hemşerilerimize sizin aracılığınızla bilgilendirmek için toplandık. Bizler, bu şehirde, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlaşıyısın temsilcileriyiz. Bu söz yüzyıllar önce söylenmiş ve bu topraklar üzerinde söylemiş. Bu topraklarda çıkan fiiliz ve fidan dünyanın dört bir yanına hak ve adalet dağıtmış. Bizler de bu önemin ve hassasiyetin farkında olarak, çok şükür, 10 yıldır Bilecikli hemşehrilerimize hizmet ediyoruz.

”İNSAN ODAKLI HİZMET ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ”

İnsan odaklı hizmet anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Başkan Selim Yağcı, konuşmasına şöyle devam etti:

2023 vizyonumuzun temel hedefinde de insan odaklı düşünce vardır. Bu vizyon ve hedef ortaya atılırken, biz de Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, bu vizyon çerçevesinde şehrimizin aksamadan daha hızlı koşarak, Türkiye yarışında kendine yüklenen işlevi yapma çabası ve gayreti içinde olduk. Bu anlamda hemşerilerimizin emin adımlarla yürümesi için gerekli çalışmaları gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.İnsan odaklı ‘ ve ‘yaşanabilir bir çevre ve şehir olması çabası ve düşüncesiyle 2004 yılında çıktığımız bu yolculukta 10 yıl geride kaldı. Bu 10 yıllık sürede birlikte çalıştığımız ekibimiz, belediye meclis üyelerimizle ve idari takım arkadaşlarımla birlikte gerçekten, Bilecik’e ilişkin konuları, sorunları hiçbir zaan günü birlik şekilde düşünmedik. Seçim zamanında şöyle yapalım, şu konu hakkında şunu söyleyiverelim‘, ‘Yarın da dün dündür bugün bugündür anlayışıyla fark birşeyi söyleriz’ diye düşünmedik. Bizler her zaman ilkeli, planlı, neyi ne zaman yapacağını bilecek bir şekilde hareket ettik.

”BİRLİKTE ÇALIŞTIK BİRLİKTE BAŞARDIK”

”Yaptığımız çalışmalarla, Türkiye’deki çoğu şehirden daha iyi ve sağlam olan bir alt yapıyı meydana getirdik” ifadelerini kullanan Başkan Selim Yağcı, 5 kilometre dahi sıcak asfaltı olmayan bir şehrin bugün neredeyse adım attığımız her yeri sıcak asfalt ve parke haline getirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

”Çalışmalarımız kapsamında, Türkiye’nin en sağlıklı sularından birisi olan ve Bilecik’in yıllardır hayalini kurduğu, memba suyu kalitesinde bir suyu vatandaşlarımıza sunduk. Bununla birlikte Bilecik’i çok büyük bir ihtiyaç olan doğalgaz ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimizde 6 adet olan çocuk parkını, 100’e çıkarmanın yanı sıra uygun olmayan koşullarda giderilen pazar ihtiyacına son vererek, hemşerilerimizin bu ihtiyacını en güzel ve en kaliteli şekilde yerine getirmek adına Kapalı Pazarı, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yine Bilecik için önemli, tarihi bir değer olan ve maalesef atıl, kötü bir durumda bulduğumuz tarihi bir binayı Bilecik Belediyesi olarak hayata kazandırdık. Şehrimizin sosyal anlamdaki kalitesini arttıracak eserlerden olan, Bilecik Belediyesi buz pisti, Hamsu vadisi projesi, Pelitözü gölpark açık hava tiyatrosu, Kayı plaza, karasu vadisi projesi, su eğlence dünyası, kapalı spor salonu, alt ve üst geçitleri hemşehrilerimizin hizmetine sunduk.”

10 YILDA 100’ÜN ÜZERİNDE PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Görev süresi içerisinde yapılan çalışmaları anlatan Başkan Selim Yağcı, Karasu İçme Suyu Projesi ile Bilecik’in suyunun kalite kazandığını, buna ek olarak 7 adet su deposunun yapıldığını ifade ederek, Bileciklilere su kesintisi yaşatmadıklarını vurguladı. Bilecik’e kazandırdıkları arasında, Kapalı pazarın kurulması, araç filosunun yenilenmesi, çocuklar için birçok park ve oyun alanı çalışmalarının yer aldığını dile getiren Başkan Selim Yağcı,” Bunları hep birlikte yaptık. 10 yıllık hizmetlerimizin sayısı 100’ün üzerindedir. TOKİ’nin, Bilecik Belediyesi’nin en güzel hizmetleri arasında olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Yağcı, kapalı yüzme havuzu, Hamsu Vadisi projesi, alt ve üst geçitler, buz pisti, kent ormanı, mahalle konakları, Karasu yaşam adası, Muhsin Yazıcıoğlu spor kompleksi, Pelitözü Gölpark’taki çalışmalar, Amfi tiyatro, kültür ve kongre merkezi, kapalı basketbol sahası ve daha birçok eserin Bileciklilerin hizmetine sunulduğunu kaydetti.

”YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

10 yıllık hizmet süresi içerisinde yaptığı çalışmaları kısaca anlatan Başkan Selim Yağcı, en büyük yatırımların insana yapıldığına vurgu yaptı.

Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Bizi izlemeye devam edin” ifadelerini kullanan Başkan Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”İlk beş yıllık görev süresince alt yapı yatırımlarını yaptık. Bizler, yaşadığımız toprakların manevi zenginliğinin değerini bilen bir sorumlulukla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Programımız ve amacımız, ‘2023 Hedefine Koşan Türkiye’ yarışında Bilecik’in en iyi şekilde rol almasını sağlamaktır. Bizler bu anlamda bunun altyapısını hazırlarken, şehrimizin her bir köşesini ilmek ilmek işliyor, hizmet götürüyoruz.” dedi.

”HEDEFİMİZ ŞEHRİMİZİ TÜRKİYE VE DÜNYAYA TANITMAKTIR”

Yeni dönemdeki hedeflerinin Bilecik’i Türkiye ve dünyaya tanıtmak olduğunu kaydeden Başkan Selim Yağcı, bu hedef doğrultusunda birçok projenin hazır olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

”Bu yıl 8.’sini düzenlediğimiz tiyatro festivali ile sesimizi tüm Türkiye’ye duyurduk. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali’nin 10.’sunu İnşallah uluslararası boyutta düzenleyerek, sesimizi dünyaya duyuracağız. Öte yandan ”Şiirin ve Şarkıların Sultanı” projemizle Osmanlı padişahlarını çocuklarımıza anlatacağız. Yine şehrimizin tanıtımı anlamında patentini aldığımız Bilecik bezini üreterek, hem ekonomi anlamda hem de turizm anlamında kazanç elde edeceğiz. Büyük bir önem verdiğimiz Bilecik Belediyesi Yaşayan Kent Müzesi projesiyle Bilecik’in 100 yıllık geçmişini her yönüyle çocuklarımıza anlatacağız. Öte yandan Bilecik Belediyesi olarak, eğitim, bizim en önem verdiğimiz alanlardan birisidir. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımıza yaptığımız birbirinden güzel çalışmalar bunun göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında da yapacakları bir toplantı ile vatandaşlarımızı bilgilendireceklerini belirten Başkan SelimYağcı, daha sonra gerçekleştirecekleri basın toplantısında ise Bilecik için vizyon projelerini açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.