DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Yaralı puhu kuşu tedavi altına alındı

Bilecik’te kanatlarını açınca boyu 2 metreye ulaşan yaralı puhu kuşu (Baykuş) Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.

 

Bilecik merkez Ertuğrulgazi Mahallesi Kösedere mevkisinde vatandaşların ihbarı üzerine  Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları, yaralı puhu kuşunu tellerden kurtardı.

 

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen baykuşgillerden olan puhu kuşu burada tedavi altına alındı.

 

Bilecik Belediyesi Veteriner İşler Müdürü Nedret Avcı, kanatlarını tam açtığında 2 metre boyuna ulaşan puhu kuşunu elektrik tellerine takılmış halde. bulduklarını ve tellerden kurtararak Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdiklerini hemen ardından tedavisine başladıklarını keydederek,” Bu puhu kuşu ilimizde nadir görülen hayvanlardan bir tanesi. Baykuş türüne ait. Yaklaşık kanat uzunluğu şu anda 1 metreye yakın ve geceleri çıkan, tavuklar, civcivler ile avlanan yırtıcı bir hayvan. Koruma altına aldık. Tedavisi bittikten sonra doğaya geri salacağız” dedi.

 

Veteriner Avcı, tek kanadının uzunluğunun yaklaşık 1 metre olduğunu, komple uzunluğunun ise 2 metreye yakın olduğunun altını çizerek, ”Kanatlarını açtığında yaklaşık bir insan büyüklüğüne yakın bir hayvan. Kanatlarına baktık herhangi bir sıkıntısı yok. Ayaklarında tellere takılmadan dolayı bir problem var. Bu kuş kolay, kolay yakalanmıyor. Fakat avcıların vurması, elektrik tellerine takılması sonucu bu şekilde yaralanmalar kaynaklanıyor. Elimizdeki kuş sadece tellere takılmış herhangi bir avcı tarafından vurulmamış. Görenler tavuk sürüsüne saldırırken tellere takıldığı söyledi” dedi.

 

Öte yandan tedavisi yapılan puhu kuşu Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir kafes içine konularak, ziyaretçilere gösterilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.