DOLAR
32,5494
EURO
34,9004
ALTIN
2.427,77
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Yalnızca Ayak İzlerini Bıraktılar

Yalnızca ayak izlerini bıraktılar. Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 4 Eylül Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Bozüyük Belediyesi, AKUT Kent Konseyi, Avcılar ve Atıcılar Kulübü, işbirliği ile düzenlenen “Doğada Yaşam Kampı” renkli görüntülere sahne oldu.

Bozüyük Belediye Başkanlığının talebi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen 14-15 yaş grubundaki 45 öğrencinin katıldığı kamp, Sofular Yaylası’nda düzenlenirken, öğrencilere kamp boyunca AKUT tarafından çeşitli eğitimler verildi.

Cuma günü kamp yapacakları alana gelen öğrencilere, kamp boyunca AKUT eğitmenleri eşlik ederken, Kamp alanında Avcılar ve Atıcılar Kulübü üyeleri kamp alanında etkinlik süresinde nöbet tuttu. Bozüyük Belediyesi tarafından bütün ihtiyaçları karşılanan kamp alanına günde 3 ana öğün yemekleri getirilirken, geceleri ateş başında çorba saatleri düzenlendi.

Kamp ateşi etrafında arkadaşları ile sohbet eden öğrenciler, oksijenin ve doğanın tadını çıkardı. Ayrıca Bozüyük Arıcılık Birliği Başkanı Sadettin Engin, arıcılık ve bal yetiştiriciliği konularında öğrencilere sunum yaptı.

Çadır kurma, doğada yön bulma, doğada yapılması gerekenler, ateş yakma, kamp ateşi kontrolü, temel sağlık eğitimleri ve doğada seçilmesi gereken kıyafetler konusunda eğitimler verildi.

Çeşitli oyunların oynandığı kampta, çocuklar yaylada ve orman içinde eğitmenleri eşliğinde doğa gezilerine katıldı. Teknolojiden uzak geçen kamp boyunca arkadaşları ile sosyalleşen öğrenciler, unutulmaz bir hafta sonu yaşadı.

2 Gece 3 Gün süren kampın son gününde Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve öğrencilerin aileleri kamp alanında öğrenciler ile bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada Bakkalcıoğlu; ” Burada sizler ile birlikte çok güzel bir kamp etkinliği gerçekleştirdik. Seneye daha güzellerini gerçekleştirelim istiyoruz, sizler evlatlarınızı bize emanet ettiniz, bizde sizlere sağlıkcakla teslim ediyoruz. Onlara güzel bakmaya, onlara güzel şeyler öğretmeye çalıştık, AKUT ve Avcılar Kulübümüz ile birlikte bu güzel etkinliğe imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz, İlçe Müdürlüğünce belirlenen öğrenciler ile bu güzel etkinliği gerçekleştirdik, bu vesile ile AKUT’a, Avcılık ve Atıcılık Kulübümüze, Kent Konseyimize, Milli Eğitim Müdürlüğü’müze, ayrıca çocuklarımıza, bu ormanlarda yetişen çiçeklerden yapılan bal ikram eden Arıcılar Birlik Başkanı Sadettin Engin’e de teşekkür ediyorum.”dedi.

Kampın son gününde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere, ailelerine ve kampta görev alan kişilere büyük bir piknik düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, öğrenciler, dolu dolu bir hafta sonu geçirirken, hem eğlenip, hem de doğa ile ilgili pek çok bilgiye sahip oldular.

Program sonunda sertifikalarını Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun elinden alan öğrenciler, bu güzel etkinlik için Belediye Başkanına teşekkür ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.