DOLAR
32,5422
EURO
34,8926
ALTIN
2.441,28
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Yaban Hayvanları Foto Kapana Yakalandı

Yaban Hayvanları Foto Kapana Yakalandı. Bilecik’te doğal ortamları olan ormanlık alanlarda yaşamlarını sürdüren yaban hayvanları foto kapana yakalandı.

Bilecik Doğa ve Yaban Hayatını Sevenler Topluluğu üyelerince elde edilen fotoğraflarda bir porsuk ve çakal foto kapana yakalandı.

Bilecik’in doğal güzelliklerinin yanı sıra coğrafyası içerisinde barındırdığı çeşitli hayvan türlerini ve bitki örtüsünü ayrım gözetmeksizin inceleyip fotoğraflayan grup üyeleri bu fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşarak, hem yaralı bir hayvan bulunduğunda neler yapılması gerektiği gibi çeşitli konularda üyelerinin bilgi sahibi olmasını sağlarken, hemde çeşitli etkinliklerle doğa ve yaban hayatına dikkat çekerek, zengin biyolojik çeşitliliğe sahip ilimizde farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Kamu görevlisi, biyolog ve doçent gibi üyeleri bulunan ve sosyal medyada Bilecik Doğa ve Yaban Hayatını Sevenler Topluluğu çeşitli etkinliklikler düzenliyor. Topluluğun kurucuları Hakan Ertürk ve Tuncay Erik gruba katılmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirterek, facebook üzerinden Bilecik Doğa ve Yaban Hayatını Sevenler Topluluğu’na ulaşabileceklerini, üye olarak çeşitli etkinliklere katılabileceklerini söyledi.

Türkiye’de 460 kuş, 161 memeli, 141 sürüngen, 480 deniz balığı ve 236 tür de tatlı su balığı türü yaşıyor. Bugüne kadar belirlenen toplam omurgalı hayvan türü sayısı bin 500’e yakın. Tüm Avrupa kıtasında 12 bin 500 açık ve kapalı tohumlu bitki türü varken, sadece Anadolu’da bu sayıya yakın yaklaşık 11 bin tür olduğu bilinmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.