DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Yaban Hayatından Kısa Kesitler

Yaban Hayatından Kısa Kesitler Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yayınlandı.

Görüntülerde foto kapanı fark eden karaca, ağaca sürtünerek sırtını kaşıyan bir ayı, yüksek bir tepede muhteşem bir manzarada karga ile oyun oynayan ayının görüntüleri kaydedildi.

Ayrıca daha önce belki adını dahi duymadığınız Firavun faresi olarak da bilinen Kuyruksüren’in foto kapana yansıyan görüntüleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yayınlandı.

Firavun faresi, yada diğer adıyla Kuyruksüren’in kuyruğunu dengede kalmak için kullandığı ve koloni halinde yaşadıkları belirtilirken, günün 5 ila 8 saatini yiyecek aramakla geçirdikleri kaydedildi.

Bir diğer görüntüde ülkemizde varlığı bilinen 4 akbaba türünden biri olan Sakallı Akbaba’nın beslenme anı foto kapan ile görüntüleniyor.

Artvin’de ise anne ayı ve yavruları yine yüksek bir tepede yiyecek arıyor.

Doğanın ve yaban hayatının güzelliğini bir kez daha gözler önüne seren görüntülerde bir kızıl geyik ise görüntülendiğini fark ediyor.

Ülkemizdeki en büyük yırtıcı kuş türlerinden saldırgan olmayan ve avlanmayan kara akbaba, hayvan leşine yaklaşırken attığı adımlar ve hareketlerle dikkat çekiyor. Kara akbabanın hayvan leşi ile beslendiği için bulaşıcı hastalıkların yayılmasını büyük oranda önlediği belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.