DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

VEZİRHANDA KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞAYI ANMA VE HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ

Vezirhan Beldesinde Belediye Başkanlığı tarafından, 3. Köprülü Mehmet Paşa’yı Anma ve hıdrellez şenlikleri düzenlendi.

İkindi namazı öncesi Köprülü Mehmet Paşa camisinde okunan Mevlid-i Şerif programının ardından mehteran eşliğinde tören alanına geçildi.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir burada yaptığı konuşmada, milletlerin büyüklüğünün kültürleriyle güçlerininde milli birlik ve beraberlikleriyle ölçüldüğünü belirterek,konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Bugün burada hem kültürümüzün hem de birlik ve beraberliğimizin güzel örneklerini birlikte sergiliyoruz. Kültürümüzde önemli bir yer tutan hıdrellezi yine tarihimizde önemli bir yer tutan Vezirhan için önemli olan Köprülü Mehmet Paşa’yı anıyoruz. Bu vesileyle göstermiş olduğumuz birlik ve beraberliğimizle dosta güven ve düşmana korku verecek tarzda cereyan ediyor… Bizler burada birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini verirken, zor şartlarda görev yapan kolluk birimlerimizdeki şehitlerimize rahmet ve gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyor Berat Kandilinizi tebrik ediyorum.”

Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise, Berat Kandili’nin milletimize, devletimize, dünyadaki gönül coğrafyamıza, ümmete hayırlı olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederek, ”Bizler milletvekilleri olarak haftanın belli günleri sizler adına mecliste çalışmalar yapıyoruz. Hafta sonları da gelip hemşehrilerimizle kucaklaşıyoruz. Bölgemizde sorunlarımızla ilgilenmeye çalışıyoruz. Bu haftayı diğer haftalardan kılan farklı bir şey var. Bu hafta Ankara’dan Bilecik’e dönerken daha bir huzurlu daha bir farklı daha bir mutlu şekilde döndük. Sebebi ise şuydu. Bizlerin buralarda huzur içerisinde güven içerisinde yaşadığımız şehirlerde bir borcumuz var biliyorsunuz. Sınırlarımızda nöbet tutan askerlerimiz teröristlerle amansızca mücadele eden güvenlik güçlerimiz. Biz bu hafta mecliste teröre fırsat veren siyasetçilerin dokunulmazlıklarını kaldırdıktan sonra hemşehrilerimizin yanına gelerek farklı bir mutluluk yaşadık. İnşallah terör Türkiye’nin gündeminden kazınıncaya kadar güvenlik güçlerimizin mücadelesi devam edecek. Hiçbir hemşehrimiz bundan en ufak bir şüphe duymasın. Bu gece mübarek bir gece devlet büyüklerimize güvenlik güçlerimize hep birlikte dua edelim.”dedi

Belediye Başkanı Mehmet Duymuş’un, Vezirhan Beldesinin tarihinde Köprülü Mehmet Paşa’nın yeri ve O’nun beldeye kazandırmış olduğu tarihi eserleri hakkında bilgi verdiği açılış konuşmasının ardından mehteran , Kocaeli ve Makedonya’dan gelen folklor ekiplerinin gösterileri ilgiyle izlendi.

Vezirhan Belediye Başkanı Duymuş tarafından, Mehteran ekibine ve folklor ekiplerine plaket verilmesinin ardından 3.Vezirhan Köprülü Mehmet Paşa’yı Anma ve Hıdrellez etkinlikleri pilav ve helva ikramı ile sona erdi.

210516Vezirhan hıdrellez (7)

210516Vezirhan hıdrellez (26)

210516Vezirhan hıdrellez (30)

210516Vezirhan hıdrellez (38)

210516Vezirhan hıdrellez (61)

210516Vezirhan hıdrellez (67)

210516Vezirhan hıdrellez (75)

210516Vezirhan hıdrellez (85)

210516Vezirhan hıdrellez (104)

210516Vezirhan hıdrellez (110)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.