DOLAR
32,5422
EURO
34,8926
ALTIN
2.441,28
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Vezirhan Gençliğinden Teröre Tepki

Bilecik’in Vezirhan beldesinde bir gurup genç teröre tepki gösterdi

Kendilerini Vezirhan gençliği olarak adlandıran bir gurup genç, Diyarbakır’da Astsubay Necdet  Aydoğdu’yu şehit eden teröristlere ve Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazasına tepki göstermek amacıyla, araçlarına bağladıkları Türk Bayraklarıyla konvoy yaparak Bilecik’e geldi. Şehir merkezinde araçlarıyla tur atan gençler daha sonra Cumhuriyet Meydanına gelerek basın açıklaması düzenlediler.

Türkiye’de son zamanlarda ard arda ortaya çıkan vahim olayların tüm ülkeyi olduğu gibi kendilerini de derin üzüntüye soktuğunu ifade eden Vezirhan Gençliği sözcüsü Hakan Arabacı, ” Soma faciasının hala derin acıları sızlarken geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da eşi ile birlikte semt pazarında alışveriş yapan astsubay Necdet Aydoğdu maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğramış ve şehit edilmiştir. Bu olayın  acısı tüm ülkeyi etkilemişken, Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden faciası adeta şok etkisi yaratmıştır. 18 işçi şu an yerin dibinde 11 bin ton suyun içinde yaşam mücadelesi veriyor. Daha Soma’nın etkisi üzerimizden geçmemişken yaralar çok tazeyken neden hala bu vahim olaylar yaşanıyor. İhmalkarlık nerede Bu kazalar göz göre göre yaşanmakta insan canı bu kadar ucuz mu? Dünyanın hangi ülkesinde hava karargahının dibindeki bayrak dış güçler tarafından indirilmiş ve buna izin verilmiştir, neden Necdet Astsubay hamile eşinin yanında kafasından vurulmuştur,. Neden Ermenek’te 11 bin ton suyun içinde 18 Türk işçi mahsur kalmıştır, Neden Hakkari’de 3 askerimiz şehit edilmiştir?. Tek istediğimiz tek temennimiz, bu ülke insanının askerinin refah içinde yaşamasıdır. Yoksa biz gençler olarak bu tabloları gördükçe daha da sivriliyor, daha da oturduğumuz yerden kalkıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atan gurup olaysız bir şekilde meydandan ayrıldı.

Vezirhang-encligi-terore-tepki-1 Vezirhang-encligi-terore-tepki-2 Vezirhang-encligi-terore-tepki-5 Vezirhang-encligi-terore-tepki-6

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.