DOLAR
32,4936
EURO
34,9018
ALTIN
2.438,10
BIST
9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Vekil İsteye İsteye Sanayiciden Otel İstedi

Vekil İsteye İsteye Sanayiciden Otel İstedi.  Dün akşam saatlerinde düzenlenen Bilecik Belediyesi ile TSO işbirliğinde hazırlanan ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım programında Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Sanayiciden Otel istedi.

Dün akşam sanayicinin yoğun olduğu tanıtım ve ödül gecesinde konuşma yapan Vekil Tüzün,  daha evvel de girişimlerde bulunduğu ancak yarıda kaldığını ifade ettiği  Bilecik’e yakışır otel talebini nasıl bir eksiklikse! yineledi.

Bilecik’in tek eksiğinin otel olduğu düşüncesindeyseniz mantıklı, işçinin özlük hakları, işçinin yaşam şartları, işçinin gelecek kaygısı, işçinin güvenliği, işçinin yarın derdi kalmadıysa kısaca işçimiz dert üstü murad üstü yaşıyorsa her sorunu bertaraf ettiysek sıkıntımız otelse tamam. Ama işçinin durumu ortadayken siz otel istememelisiniz. 

Otel nedir? Aklıma geldikçe gülüyorum ama ben gülüyorum bilmem işçiler güler mi isteğe? İsteyecekseniz sanayiciden bir şey, işçi kardeşlerimiz için bir şey isteyin, maaşlarında iyileştirme isteyin, çoğunluğun asgari ücretle çalıştırıldığı bilinen işçiler için asgari ücretin en az yüzde 50 fazlasını isteyin ki evet bu adam benim vekilim desin işçi.

Tek taraflı olmasın kazanç,  sadece  sanayici kazanmasın, karşınızda sanayici var.  İşçilerimizin gelecek kaygılarından bahsedin, iş güvencesinden dem vurun ne bileyim işte siz bu halkın vekilisiniz sizin daha iyi biliyor olmanız lazım sorunları.  Ama yok yıllardır Bilecik’in Vekilliğini yap, tüm sorunları, zorluklarımızı görmezden gel  tüm Bilecik’te faaliyet gösteren sanayicileri bir arada yakala Otel iste.  Sebep ne yılda bir kere getirdiğimiz sanatçılarımızın kalacak yeri yok, pardon kalacak ta değil barınacak yerleri yok.  Sanatçı kardeşlerimiz de geri gitsin efendim hali hazırda faaliyet gösteren otellerimizi beğenmiyorsa. İkinci sebepte Bilecik turizm kenti oldu. Bizim neden haberimiz olmadı turizm kenti olduğumuzdan.

Ben olsam tüm sanayiciler karşımda olsa  neticede kardeşim sen buradan para kazanıyor  musun?  Kazanıyorsun  Ama bir tek sen kazanıyorsun! üzerinden yürürüm. 

Şu sürekli dillendirilen Bilecik’in Turizm kenti olduğu ifadesi eyvallah çok isterim ama yok öyle bir durum. Hani deniyor ya sürekli şu kadar insan şehrimizi ziyaret etti vs ben esnaf olarak ne kazanıyorum bu gezilerden bana bir hayrı var mı yok mu ona bakarım. Yok günü birlik getirilen vatandaşlar otobüslerle türbeye götürülüyor,  türbeden alınıp  memleketlerine götürülüyor.  Evet çok fazla gezi düzenleniyor Şeyh Edebali Türbesine ama gelen vatandaşlara serbest zaman tanıyan yok esnafın haberi bile yok turizm kenti! olduğumuzdan.

Esnafta sebeplensin bırakın insancıkları belki bir dükkana girer, bir şey beğenir. Ben esnafa ne yararı var ya da vatandaşa ona bakarım. Tanıtım mı ? hala kargolarımız Birecik’e gidiyor.

Nazan Leblebicioğlu Buka

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.