DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Vali Vekili Taşdöğen’in, Atatürk’ün Bilecik’i ziyaretleri ve “Bilecik Mülakatı” mesajı

Bilecik Vali Vekili Taşdöğen’in, Atatürk’ün Bilecik’i ziyaretleri ve “Bilecik Mülakatı” mesajı

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna ait temellerin atıldığı Bilecik’e ilk ziyaretleri, bundan 98 yıl önce 5 Aralık 1920’de gerçekleşmiştir.

Tarihe “Bilecik Mülakatı” olarak geçen 5 Aralık 1920 tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul Hükûmetinin temsilcileriyle Bilecik İstasyon Binasında bir araya gelmiştir.

Bilecik Mülakatından olumlu ve somut bir sonuç alınamamış, ancak İstanbul Hükûmetinin bir ortak noktada buluşabilmek ümidiyle yetkililerini  Mustafa Kemal Atatürk ile görüşmeye göndermesi, Ankara Hükûmetini resmi olarak tanıdığını göstermektedir.

Devletine ve milletine bağlı olan Bilecik halkı her zaman, Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık fikrine ve milletimizin kurtuluşu için başlatılan milli mücadeleye büyük destek vermiştir.

Bu anlamda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ilimize teşriflerinin 98. yıldönümünde, bu güzel vatanın bizlere emanet edilmesinde büyük kahramanlıklar gösteren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnet duygularımla anıyorum.

Mehmet TAŞDÖĞEN

Vali Vekili

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.