Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Vali Nayir’in Gölpazarı Ziyareti

GÖLPAZARI KAYMAKAMINA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ, CEZAEVİ’NDE BELGE DAĞITIMI VE FİDAN DİKİMİ

Vali Ahmet Nayir, Gölpazarı ilçesinde ziyaret ve bazı etkinliklere katıldı.

Vali Nayir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, POMEM Müdürü Sadettin Aksoy ile birlikte Ağrı Eleşkirt Kaymakamlığından Gölpazarı Kaymakamlığına atanan Tuncay Topsakaloğlu’nu ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Burada ilçe hakkında bilgi alan ve bir süre sohbet eden Vali Nayir ve beraberindekiler, Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumunda, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner’inde katıldığı “Adalet şehitleri” fidan dikimi ve “40 hadis” konulu bilgi yarışmasında dereceye giren hükümlülere belge dağıtım törenine katıldı.

Şahiner, burada yaptığı konuşmada, hükümlüleri topluma kazandırmak ve topluma uyum sağlamalarına yardımcı olmak, moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla her ceza infaz kurumunda olduğu gibi burada da, insan odaklı ve insana hizmet etmeyi amaç edinerek çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Gelişen dünyada, ceza infaz kurumlarındaki infaz anlayışının değiştiğini anlatan Şahiner, şöyle konuştu:

“Modern ceza infaz sistemine göre, hükümlüyü, tahliye olduktan sonra, ailesine, kendisine ve içinde yaşadığı topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek ilkesi benimsenmiştir. Bu hedefin ilk aşaması, planlı eğitim ve iyileştirme programlarıdır. İkinci aşaması ise, hükümlüleri dış dünyayla yani toplumsal hayatla buluşturmak, sosyal iletişim ve uyum sürecine adapte etmektir. Bu amaç doğrultusunda, burada bulunan hükümlüleri moral ve motivasyon açısından yüksek tutmak, toplum uyum sürecine yardımcı olmak maksadıyla çeşitli programlar düzenlenmiştir.”

Kurumdaki kurslar, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler hakkında da bilgi veren Şahiner, 121 hükümlünün yaygın eğitim aldığını sözlerine ekledi.

İlçe Müftülüğünce düzenlenen “40 Hadis” konulu bilgi yarışmasında dereceye giren ve mesleki eğitim kurslarında başarılı olan hükümlülere belgelerinin verilmesinin ardından program, şehit düşen hakim ve cumhuriyet savcıları ile ceza infaz kurumlarında görevde iken şehit olan görevliler anısına hazırlanan “Adalet şehitleri” sahasına 350 adet ceviz fidanı dikimiyle sona erdi.

MUH_9616 MUH_9540 MUH_9561 MUH_9596

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.