DOLAR
32,6005
EURO
34,8189
ALTIN
2.493,24
BIST
9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

VALİ NAYİR’DEN SİGARAYI BIRAKANLARA BELGE

VALİ NAYİR’DEN SİGARAYI BIRAKANLARA BELGE

 

Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır’ın da aralarında bulunduğu sigarayı bırakan 8 kişiye teşekkür belgesi verdi.

Nayir, valilikte düzenlenen etkinlikte, sigaranın zararlarının zamanla daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Sigaranın kullanımı konusunda da devletlerin yeni önlemler aldığının altını çizen Vali Nayir, “Alınan önlemlerle kullanım alanları kısıtlanmaya başlandı. Bırakan kişileri de teşvik etmek ve daha cesaretlendirmek için aldıkları kararın yanında olduklarını göstermek istiyoruz. Ülkemizde her yıl 100 bin kişinin sigara bağlantılı bir hastalıkla öldüğü kayıtlarda bulunuyor. Sigaranın dumanına maruz kalanların da içenler gibi hastalık riskiyle karşı karşıya kalabilmektedir. Kapılı alanlardaki yasak, beklenenden daha iyi uygulanmaktadır. Sigarayı bırakma iradesi gösterenleri tebrik ediyorum” dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, sigaranın yalnız içenlerin değil, sigara içmediği halde sigara dumanına maruz kalanlarda da hastalık riskini artırdığını belirterek, Türkiye’de sigara içmenin yaygın bir alışkanlık ve önemli halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

Türkiye’nin, Avrupa ülkeleri arasında sigara tüketiminde 3’ncü, dünya ülkeleri arasında da 7’nci sırada yer aldığını bildiren Balcı, “Birinci amacımız sigaranın zararları ve insan vücuduna etkilerini ayrıntılı olarak anlatmak ve okul çağındaki çocuk ve ergenlerin sigaraya hiç başlamamalarını sağlamaktır. İkinci amacımız sigarayı bırakmak isteyen nikotin bağımlılarına sigarayı bırakmalarına yardımcı olmaktır. Bugün tüm dünya ülkelerinde “Sigarayı bırakma poliklinikleri” etkinliği kabul görmektedir” ifadesinde bulundu.

Vali Nayir, konuşmaların ardından, aralarında İl Jandarma Komutanı Alpay Alper Sır’ın da yer aldığı sigarayı bırakan 8 kişiye, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün hazırladığı teşekkür belgelerini verdi.

MUH_6305 MUH_6279 MUH_6287 MUH_6294

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.