DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

VALİ NAYİR’DEN SİGARAYI BIRAKANLARA BELGE ‏

VALİ NAYİR’DEN SİGARAYI BIRAKANLARA BELGE  ‏

 

Vali Ahmet Hamdi Nayir, aralarında kamu ve askeri personelin de bulunduğu sigarayı bırakan 40 kişiye teşekkür belgesi verdi.

Nayir, Valilikte düzenlenen etkinlikte, sigaranın zararlarının zamanla daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Her yıl 100 bin civarında kişinin tütün zararlarından hayatını kaybetmesi sonucu, Türkiye’nin 2008 yılında örnek olacak tütün ve zararlarıyla mücadele konusunda çıkarılan kanunun BM Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından da takdirle karşılandığını anımsatan Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Türkiye kapalı alanlarda ve taşıtlarda kanunu çok başarılı uyguladı. Valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler ve sağlık teşkilatları bunun üzerinde güzel bir şekilde durdu. Bu seneki programda, “Gençlerle tütünsüz bir geleceğe” teması işlendi. Kötü alışkanlıkların birçoğu genç yaşta özentiyle ortaya çıkıyor. Gençleri de işin içine alacak şekilde bir plan hazırlığı düşünüldü. Toplum bunun zararını gördü. Önce kişilerin bütçesine, daha sonra sağlığına zarar. En önemlisi de geleceğimize önemli bir zarar veren bir husus. Sigarayı bırakma iradesi gösterenleri ve bu konuda gayret sarf eden sağlık teşkilatımızı da tebrik ediyorum. Bu kararın kalıcı olmasını diliyorum.”

İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı da Türkiye’nin tütünle mücadele alanında lider ülke konumunda olduğunu ve bu alanda yürütülen çalışmaların dünyaya örnek olarak gösterildiğini vurgulayarak, “Bu çalışmaların en temel amaçlarından birisi de çocuk ve gençlerin tütün ürünlerinin zararlarından korunmasıdır. Tütünle mücadele alanında Sağlık Bakanlığı, gençlerin tütünden korunması amacına yönelik olarak illerimizden gelen gençlerle birlikte çalışarak “Tütünle mücadele gençlik eylem planı” oluşturmuştur.” ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Nayir, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı ve beraberindekiler, aralarında kamu ve askeri personelin de bulunduğu sigarayı bırakan 40 kişiye, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün hazırladığı teşekkür belgelerini verdi.

DSC_3527 DSC_3505 DSC_3509 DSC_3512 DSC_3514 DSC_3519

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.