DOLAR
32,5009
EURO
34,7558
ALTIN
2.491,41
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

VALİ NAYİR, “KARİYER” SOHBETLERİNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

VALİ NAYİR, “KARİYER” SOHBETLERİNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde eğitim gören ve Kredi Yurtlar Kurumunda kalan kız öğrencileri, eşi Münevver Nayir ile birlikte ziyaret etti.
Vali Nayir, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ve eşi Şule Özcan, Bilecik Yurt Müdürü İsmail Şen ile Kız Yurdu Müdürü Lütfiye Düven’in de katıldığı etkinlikte;
Bilecik’in güven ve huzurlu ortamıyla, üniversitesiyle, üniversite binalarıyla, değerli bir rektörün olmasıyla ve ailelerin birer emaneti olarak gördükleri öğrencilerle övündüklerini kaydetti.
Üniversite çatısı altında bir aile olduklarını, gösterme gayreti içerisinde olmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:
“Hayatınızın önemli, enerji dolu ve aileleriniz kadar milletimizin de umudu olduğu bir dönemindesiniz. Bu dönem içerisinde burada, hayatınızda çok önemli değişiklikler olacak. Belki hayatı anlama ve tanıma fırsatını yakalayacağınız bir dönem olacak. Üniversite hayatı, kendinizi idare edeceğiniz, kararlarınızı verip, uygulayacağınız bir dönem. Bu dönemi çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Yalnızca okul düşüncesiyle değil, hayatı anlamak, tanımak yönüyle de çok iyi geçirmeniz lazım. Burada yurdumuzun dört bir tarafından arkadaşlarınız var. Her şeyden önce çok iyi bir gözlemci olarak, onların hayata bakışlarını da tarayıp, hayat hakkındaki bildikleriniz daha fazla artırmalısınız. Yalnızca derslerinizi değil, hayat için gerekli olanları buradaki hocalarınızın yönlendirmesiyle iyi bir okuyucu olmalısınız. İyi bir okuyucu olmak için gerekli olan hususlardan biri de yazmayı adet edinmek olsun sizler için. Bu dönemdeki arkadaşlığın kıymetini bilin, daha sonra hayat sizleri değişik görevlerde, değişik konumlarda tekrar bir araya getirecek. Onun için bu dönemlerde hata yapıp ileri de birbirinizin yüzüne bakmada sıkıntı yaşamayın. Arkadaşlarınızla çok iyi geçinin.”
Rektör Prof. Dr. Özcan da emanet olan gençleri ailelerine ve Türk milletine daha donanımlı teslim edebilmek için gayret gösterdiklerini söyledi.
Öğrencileri, “Sonsuzluğa uzanan dalları ve filizleri” olarak gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Özcan, “Eğer bu kimlik, kültür, inanç ve değerler sonsuzluğa kadar devam edecekse biz, bizde birikenleri aktarmak zorundayız. İyi şartlarda yetişebilmeniz için elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Bu bizim fedakarlığımız değil, aynı zamanda görevimiz. Bizim varlığımızın gayesi, son nefesimize kadar yaşadığımız hangi konum ve şartlarda bulunursak bulunalım, hep iyi şeylerin altına imza atmak. Kendinize hedef tayin etmelisiniz. Sizler bu toplumun geleceği için çok önemlisiniz. Yeterince donanımlı olmazsanız, hayatımız ateş denizinde hem bizim hem torunlarımızın hem de sizin geleceğinizin güzel olmasını beklemek biraz saflık olur. Bu ülkenin, kimliği, değerleri ve geleceği sizin elinizde” diye konuştu.
Öğrencilerin sorunlarını dinleyen Vali Nayir ve Rektör Prof. Dr. Özcan, öğrencilerle birlikte hazırlanan yaş pastayı birlikte keserek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.