DOLAR
32,4904
EURO
34,5540
ALTIN
2.496,35
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

VALİ NAYİR, GAZETE SAHİBİ VE ÇALIŞANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

VALİ NAYİR, GAZETE SAHİBİ VE ÇALIŞANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Vali Ahmet Hamdi Nayir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ulusal ve yerel gazete temsilcileriyle bir araya geldi.

Vali Nayir, Bilecik Polisevi’nde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli, gazete sahipleri ve çalışan gazeteciler ile ajans temsilcilerinin katıldığı yemekte, yasama, yürütme ve yargı olan üç temel erke herkesin müttefik olduğunu ve basın erkinin de dördüncü kuvvet olarak bilindiğini belirterek, basının önemli bir alan olduğunu söyledi.

Yerel demokrasilerin vazgeçilmezi basının, hakkaniyetli ve adaletli yapılması, ilkelerine dikkat edilmesi ve tarafsız davranılması halinde güzel sonuçlar vereceğini ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Zor şartlarda çalışıyorsunuz, onun için birlik ve beraberliğe de ihtiyacın olduğu kanaatindeyim. 1961’deki bir kanun değişikliği gazetecilerimize haklar tanıyınca 10 Ocak gününü sizler de çalışan gazeteciler olarak kendinize bir gün olarak almış. Bu günde meslek dayanışmanızı göstererek, farkındalık oluşturmaya çalışıyorsunuz. Aynı zamanda 10 Ocak Türk İdareciler Günü olarak kutlanıyor, yani ortak noktamız var. 10 Ocak hem sizin gününüz hem de bizim günümüz. Tarih kökeni olarak baktığımızda, takvim-i vakayiden, ceride-i havadisten, tasvir-i efkardan ve tercüman-ı havadise kadar uzanan bir tarih şeridinin bugün ki güncel temsilcilerisiniz. Dolaysıyla yeni bir dalın değil eski tarihi bir dalın temsilcileri olarak önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz.”

Yerel basının yerel değerleri ön plana çıkartarak, yerel olan kültürü, yaşayışı ve kıymetleri daha da zengin hale getirdiğini vurgulayan Vali Nayir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık globalleşen dünyada buna büyük ihtiyaç var. Yerel zevklere ve renklere daha fazla yer ayırmamız lazım. Onları daha fazla korumamız lazım, yoksa bu gidişle dünya tek düze haline gelecek. Yerel zevklerin ve renklerin yeri kalmayacak. Yerel basınımız, hem yerel demokrasi açısından hem de kültür açısından önemli görevleri ifa ediyor. Halkın sesisiniz. Vazifeler özgür, tarafsız ve anayasanın güvencesi altındaki basının temel ilkelerine dikkat ettiği taktirde önemli başarılarda, payınız olacak büyük mutluluk duyacağınız önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. İnşallah ilimizin ve ilçelerimizin menfaatine olan hususlarda yerel duyguların daha çok yaşaması ve yeşermesi için sizler de bir gayret içerisinde olacaksınız. Davete icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Nice 10 Ocaklarda sağlık ve sıhhat içerisinde daha güzeli başarmak hevesiyle birlikte olalım.”

Bilecik’in en eski gazetesi olan Yarın Gazetesi sahibi Mehmet Özgür de toplantıya katılan gazeteciler adına böyle bir günde çalışan gazetecileri unutmadığı için Vali Nayir’e teşekkür etti.

Vali Nayir, daha sonra “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” anısına hazırlanan pastayı, en kıdemli gazete sahibi Mehmet Özgür ve en genç gazete çalışanı Hande Nur Uysal ile birlikte kesti. Sohbet ortamında geçen yemek, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

DSC_0060 DSC_0020

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.