DOLAR
32,5987
EURO
34,7452
ALTIN
2.497,10
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

VALİ ELBAN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

VALİ ELBAN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Vali Süleyman Elban, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
Vali Elban, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’ndaki toplantıda, mülki idare amirlerinin il düzeyinde hizmet sorumluğu olduğu gibi, muhtarların da köy ve mahallelerinde o ölçekte sorumluluklarının bulunduğunu ve benzer görevi ifa ettiklerini kaydetti.
Mülki idare amirlerinin atanarak muhtarların ise seçimle geldiğini belirten Vali Elban, şöyle konuştu:
”Muhtarlar olarak, hem köyünüzde, hem mahallenizde yaşayan insanların nabzını tutuyorsunuz. Birinci derecede onlarla daha yakın temasta olduğunuz için birinci derecede sorunları da, önerileri de, istekleri de gören yaşayan sizlersiniz. Dolayısıyla bizlerin belirli aralıklarla muhtarlarımızla beraber olmak gibi mecburiyetimiz var. Böyle olması hem bizler tarafından yapılan, yapılması istenen hizmetlerin sizlerin aracılığıyla vatandaşa doğrudan ve doğru bir şekilde iletilmesini sağlıyor hem de köyde ve mahallede yaşanan sorunlar, talepler yada sıkıntılarla ilgili bir konu olduğunda birinci ağızdan doğrudan bize iletmeniz açısından da önem taşıyor.”
Vali Elban, toplantının diğer bir özelliğinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun belirli aralıklarla toplumun belli kesimleriyle bir arada olunmasını arzu ettiğini ifade ederek, ”Onların başında da muhtarlarımız geliyor. Dolayısıyla bu çerçevede belirli periyotlarla bir araya gelmek istiyoruz. Her konuda karşılıklı konuşacağız, söyleşeceğiz ve aynı zamanda hasbihal edeceğiz.” diye konuştu.
Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Mahalli İdareler İl Müdürü Hakkı Elmas ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

dsc_0537

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.