DOLAR
32,3955
EURO
34,7994
ALTIN
2.402,82
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C

Üzeyir Yıldırım AK Parti’den Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Üzeyir Yıldırım AK Parti’den Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Üzeyir Yıldırım, 31 Mart 2024’te yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi öncesinde dosyasını AK Parti Bilecik İl Başkanlığına teslim ederek Bilecik belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti Bilecik İl Başkanlığında düzenlenen aday adaylığı başvuru töreninde konuşan Üzeyir Yıldırım, AK Parti’nin Bilecik’te kurucularından olduğunu ve Bilecik’te belediyenin yeniden AK Belediyecilik ile buluşmasının zamanının geldiğini söyledi.

Yıldırım, 3 dönem boyunca devam eden AK Parti Belediyeciliğinin 2019 yılında yaşanan şanssızlık sonucunda seçimin kaybedilmesiyle sonuçlandığını ve bunun da herkes gibi kendisini de çok üzdüğünü dile getirerek, bu seçimde hata yapma şansının olmadığını ve mutlaka Bilecik’in hak ettiği değeri kazanması için el birliğiyle, kucaklaşarak bu seçime kazanacak adayla girilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Üzeyir Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

2001 yılında ben partiyi kurmaya geldim buraya, kurdum. Hep siyasetin içinde olduk, Bilecik’in içinde olduk. Elimizden geldiği kadar maddi, manevi destek vermeye çalıştık. Ben artık çekilecektim, siyaset yapmamaktı niyetim. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Bilecik’i maddi ve manevi sana emanet ediyorum’ dedi. Şimdi büyük bir yük bu. Ben bu yükü, hep omuzlarımda taşıdım. Gittim, geldim, gittim, geldim. 2007 yılında da temayülde her zaman olduğu gibi çok şükür teşkilatımız ciddi destek veriyor bana. 2007 yılında da çok yüksek bir oy almıştım. Ben de artık birinci sıra aday olurum diye bekliyordum ama olmadı. Yani güzel bir mektup yazdım, kendimi ifade ettim. Yani benim kabahatim mi var? Benim bilmediğim falan diye. Yedi sekiz dakika konuştuk. Kendisi de dedi ki; ‘Sen dava adamısın, sıranı bekleyeceksin’. Siyasette de sabırlıyız arkadaşlar, olmayabilir. Önemli mi? Önemli değil. Önemli olan ne? Bizim Bilecik Belediye Başkanlığı’nı almamız gerekiyor arkadaşlar, ve bunun için de birlik beraberliğimizi bozmamamız gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisinin belediyeciliğini gördük arkadaşlar. Son 5 yılda gördük ki yani benim buradaki evimdeki balkona bile koku geliyor arkadaşlar. Böyle bir belediyecilik var ortada. O zaman bize ciddi sorumluluk düşüyor. Ben asıl eğitim kökenliyim. Yıllarca öğretmenlik de yaptım. Yayın dünyasının içinde bulundum. Çok değil, altmış günlük süre içerisinde Bilecik’i işe yerleştirmede Türkiye birincisi yaptık. Üniversite mezunlarında işe yerleştirmede de Türkiye birincisi yaptık. İşçiyle işvereni karşı karşıya getirdiğimizde problemi çözdük. Hani hep diyoruz ya, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. İnşallah partimiz tarafından bu görev tevdi edilirse nasıl buradaki çalışma hayatında İŞKUR’u birinci yaptı ise Bilecik’i de inşallah Türkiye’de yerel yönetimlerde birinci yapacağız.

 

Yorumlar

  1. Misafir dedi ki:

    İdarecilik tecrübesi, bilgi ve birikimi ile sınıf atlatacak başkan Üzeyir Yıldırım i destekliyoruz