DOLAR
32,5967
EURO
34,8303
ALTIN
2.503,68
BIST
9.460,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Üzeyir Yıldırım AK Parti’den Aday Adaylığı Başvurusunda Bulundu

Üzeyir Yıldırım AK Parti’den Aday Adaylığı Başvurusunda Bulundu

Üzeyir Yıldırım, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde AK Parti’den Bilecik Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvuru dosyasını AK Parti Bilecik İl Başkanlığında İl Başkanı Fikret Karabıyık’a teslim etti.

İl Başkanı Fikret Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ümran Karayiğit, Gençlik Kolları Başkanı Onur Karaman ve partililerin katıldığı basın toplantısında İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın açılış konuşmasının ardından konuşan Üzeyir Yıldırım Ankara’da yaşadığını fakat hiçbir zaman Bilecik ile bağını koparmadığını söyledi.

Parti hareketinin özünde dava hareketi olduğunu vurgulayan Yıldırım, siyasete 2001 yılında Bilecik’te AK Parti’yi kurarak başladıklarını, teşkilatlandırma yapısını sağladıklarını ve 2018 yılına kadar hiç bağını koparmadan hep davanın ve partinin yanında olduğunu kaydetti.

Hiçbir zaman menfaat peşinde olmadığını dile getiren Yıldırım,” Sayın Cumhurbaşkanımız 2001 yılı 1 Kasım’da saat 8.00-8:35 arası görüştüğümüzde siyasete devam etmeyeceğimi, hep ifade ediyorum ya, etmeyeceğim demiştim. Bana ‘Olmaz’ dedi ve ‘Bilecik’i maddi ve manevi sana emanet ediyorum’ dedi. Bugün ben burada var isem Sayın Cumhurbaşkanımıza 1 Kasım 2001’de vermiş olduğum sözden dolayıdır. Ben AK Parti var olduğu sürece hep yanınızda olacağım maddi ve manevi desteğimi esirgemeyeceğim.” dedi.

Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

1 yıldan beri Ankara’da İŞKUR’da görevimiz var. Hamdolsun 100 bine yakın insanımızın işe girmesine katkımız oldu. En son 1000 kişiyi şehir hastanelerine yerleştirdik. Yani bize fırsat verirseniz, teşkilat noktasında problemimiz yok, genel merkezimizde evet der, sonra halkımıza gideriz, farklı bir belediyecilik yapacağız. Bilecik’in bundan sonra kültürel ve sosyal belediyeciliğe ihtiyacı var. Gençler çok önemli. Bilecik’te en büyük sıkıntı içerisinde olan üniversite gençliğidir. Üniversite gençliğinin bugünkü durumuna çözüm bulunmalı. Kadınlarımız, engellilerimiz, yaşlılarımızla ilgili programlarımız olacak. Bu noktada bizim projelerimiz var. Parasız yapacağız mübalağa etmiyorum hükumet bütçesinden para da almayacağız. Avrupa Birliği(AB) fonlarını kullanarak bizim yıllarca bu alanda çalışmış arkadaşlarımız var. Türkiye olarak AB’ye para verip paraların hepsini kullanamayan bir ülkeyiz. 35 yıldır Ankara’dayım ama Bilecik’ten hiç kopmadığım için Ankara ile Bilecik’i harmanlıyorum.Yani büyükşehrin imkanları var, küçük şehrin de ihtiyaçları var. Bunları ben çok iyi biliyorum. Herkesin bir adayı olabilir normaldir ama bu seçim arefesinde AK Parti olarak bu belediyeyi 4. dönem olarak kazandıracağız. Bu noktada bende elimden geleni yapacağım. Benim iddiam şu ben %50 oyla kazandırırım.Ama inşallah önümüzdeki 31 Mart’ta yapılacak seçimlerin ilimize ülkemizi hayırlar getirmesini diliyorum. Biz lokomotif bir ülkeyiz. Mevlanın sözü ile tamamyalım; ”Ben hakkı ve hakikati ayakta tutacağım.” Adil olacağım. Hizmeti de aşk ile yapacağım ve adaletli bir yönetim sergileyeceğim. Belediyeciliğe bakışım da kültürel ve sosyal belediyecilik olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.