DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

UYGULAMALI BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN TEMELİ ATILDI

A+
A-

Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu-Bozüyük Meslek Yüksekokulu binasının temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Yeşilkent Mahallesi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Yerleşkesi’nde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı. Törende ilk olarak konuşan Belediye Başkanı Fatih BAKICI, göreve geldikleri ilk günden itibaren hizmetlerini hiçbir siyasi ayrım gözetmeden, en iyisini yapmak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hizmetlerimizi hiçbir siyasi ayrım gözetmeden en iyisini yapmak amacıyla gerçekleştirmeye çalıştık. “Siyaset aracı yapılan hizmetler kalıcı” düşüncesi ile hayır dualarınızı alabilmek ve yaptığımız kalıcı hizmetlerle ardımızda hoş bir seda bırakabilmek amacıyla da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz 1,5-2 yıllık süre içerisinde Bozüyük değişen ve gelişen çehresiyle herkes tarafından fark edilir bir hale gelirken, ilçemiz yaptığımız yeni yatırımlarla güzel bir ivme yakaladı. İnşallah üniversitemizde bu ivmenin ve gelişimin en önemli kilometre taşlarından biri olacak. Biz sadece bu günün şehrine, bugünün insanına karşı sorumlu değiliz. Bizler bu günden yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Belediyecilik diğerleri için makam vesilesi olabilir. Bizim nazarımızda sadece millete hizmetkârlıktır, şehre olan aşktır. Bizim siyaset anlayışımız sizlere hizmet etmek, gönül almak ve eserler bırakabilmek. Bu amaçla çıktığımız yolda eğitime destek olmak konusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Eğitimin kalkınmayı başlatan ve hızlandıran faktörlerden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Her işin başı muhakkak eğitim. Ülkede iyi bir aile ve okul eğitimi varsa kalkınmayı buralarda yetişen çocuklar gerçekleştirir. Şehirler ve bölgeler kalkınmadan, bir ülke kalkınmış sayılmaz. İşte bu noktada üniversitelerin önemi ve kalkınmaya etkisi ortaya çıkacaktır” dedi. Başkan BAKICI konuşmasında ayrıca; “Ben özellikle ülkemizin geleceğine ışık tutacak bu yapının hafriyatında gönüllü olarak çalışan, yaptıkları iş karşılığında tek bir kuruş bile talep etmeyen tüm hafriyat firmalarımıza teşekkür ediyorum. Biz birlik ve beraberlik içerisinde çıktığımız bu kutlu yolda Bozüyük’ümüzün geleceği için, gençlerimizin geleceği için kenetlendik, birlik olduk ve bu gün üniversitemizin temelini atarak inşaatına başlıyoruz. Rabbim inşallah yine birlik ve beraberlik içerisinde, kazasız belasız tamamlamayı ve hizmete sunmayı nasip etsin” dedi.

BilecikŞeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN ise “Bozüyük lojistik anlamda ülkemizin en önemli yerleşim yerlerinden bir tanesi. Eğer bunu değerlendiremezsek bunun vebalini, hesabını bizden sorarlar. Burada açtığımız okul fonksiyon olarak bir fakülte. Yeni kanun çıkarsa bu okulun adı fakülte olacak. Bozüyüklülerin bunu bu şekilde bilmelerini istiyorum” dedi.

Milletvekili Bahattin ŞEKER ise, “Burada kuruluş ve kurtuluşa eşiklik etmiş bu ilimizde çok genç kardeşlerimiz, cefakar, bilinçli gençlerimiz çok değerli hocalarımızın gayretleri ile Türkiye’nin gelecek kadrolarını kuracaklar. Son günlerde yaşananlardan cahillik ve cehaletin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. İnşallah eğitim kurumlarımız çoğaldıkça Türkiye’miz ve bölgemizin önü açılacak” dedi.

Milletvekili Dr. Fahrettin POYRAZ’da; “Burada açılan bölümlerimiz özellikle seçilmiş ve sanayicilerimizi bire bir ilgilendiren bölümlerdir. Şu anda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesini diğer illerdeki üniversiteler ile karşılaştırdığımız zaman alt yapı eğitim ve akademik noktada Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 10 yıl fark atmış durumdadır. İşimiz bundan sonra daha yeni başlıyor. İnanıyorum ki önümüzde ki 30 yıllık zaman zarfından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Türkiye’de Ortadoğu’da, Balkanlar’da ve Türk Cumhuriyetlerinde bu üniversitemiz eğitimiyle alt yapısıyla adından söz ettirecektir” dedi.

Törende son olarak konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi NAYİR ise konuşmasında, insana yapılan yatırım en önemli yatırım olduğunu belirterek “Yarınlarımıza güvenli bakabilmek için eğitilmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Bilecik’imize açılacak olan bu okulumuz öğrencilerinden bir yandan ekonomik ve sosyal hayat olarak istifade edecek. Bir yandan da bize emanet edilen bu çocukların kuruluş ve kurtuluş şehri olan Bilecik’imizin tarihi ve kültürel atmosferinden etkilenerek ihtiyacımız olan o güzel mümtaz gençliği oluşturma da ilçemizin de faydasıolacağına inanıyoruz. Hem siyesi hem bürokratik olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından hayır duaları eşliğinde protokol mensupları tarafından butona basılarak Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu-Bozüyük Meslek Yüksekokulu binasının temeli atıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.