DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

USTA TİYATROCU NEJAT UYGUR BİLECİK’TE SAHNEDE ANILDI

USTA TİYATROCU NEJAT UYGUR BİLECİK’TE SAHNEDE ANILDI

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Bilecik 11. Tiyatro Festivali”nde, üç yıl önce 18 Kasım’da yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, çocukları ve torununun katıldığı söyleşide anıldı.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide; Behzat ve Süheyl Uygur Kardeşler, babaları merhum Nejat Uygur’un tiyatro ve aile yaşantısından örnekler vererek onu andı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Uygur Kardeşler, gösterimin ardından katılımcılara helva ikram etti.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”USTAMIZ NEJAT UYGUR’U ANMAK VE ANLAMAK BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Nejat Uygur’u anmanın ve anlamanın önemli olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, Uygur’u anma etkinliğinin festivalin vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini belirterek, şunları söyledi:
“O hiçbir zaman hüznü ve perdelerin kapanmasını istemezdi. Nejat baba ‘mutluluk, ve huzur’ demektir. Aslında hepimizin içinde onlar vardır. Böyle bir sanatçıya sahip olduğumuz için onu gururla andığımız için kendimizi mutlu hissediyoruz. O sanatçının da böyle güzide evlatlarının sanat yolunda çabalarını gördükçe ne kadar büyük olduğunu daha iyi anlıyoruz.”

Behzat ve Süheyl Uygur da babalarının tiyatroya nasıl başladığını, sahnede yaşadıklarını ve hayatından kesitler anlatarak, tiyatroseverlerin sorularını yanıtladı.
Babalarını, onun arzu ettiği şekilde tiyatro sahnesinde andıklarını ifade eden Behzat Uygur, şunları söyledi:

“Nejat babayla biz daha çok tiyatroda birlikte olduk. Hatta tiyatroda dünyaya geldik. Ben anne karnında sahneye çıkmışım. Nejat usta inanılmaz otoriter ve sert ama eğlenceli olduğu zaman tadından geçilemeyen bir insandı. Babamız, bizlerin doğumunu sahnede öğrenmiştir. Nejat Uygur’u söyleyişiyle anmak Nejat ustanın da çok seveceği ve hoşuna gideceği bir durum. Nejat ustayı gülerek ve kahkahalarla andık, bazen hüzünlendik. Kendisi hep gülümseyerek anlatılmasını istemiştir. Nejat Uygur demek ‘tiyatro’ demek. Bilecik’te Nejat Uygur’un yeri hep farklı olmuştur. Sağ olsun Belediye Başkanımız da bizi ağırlamakla birlikte bu gece Babamız Nejat Uygur’u da anma programı düzenlediler. Söyleşide Nejat Uygur’u ve tiyatroyu anlattık. Söyleşinin sonunda da Ustamızın helvasını yedik ve ikram ettik. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Söyleşinin sonunda Nejat Uygur’un oyunlardan kesitlerin sergilendiği slayt gösterimi yapıldı. Daha sonra Belediye Başkanı Yağcı ve Uygur Kardeşler, söyleşinin sonunda helva dağıtarak, katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

https://youtu.be/51t8VYJcyh4

dsc_0402

dsc_0256

dsc_0259

dsc_0352

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.