DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Usta Oyuncu Nejat Uygur Sahnede Anıldı

Türkiye´nin usta tiyatrocusu Nejat Uygur, ölümünün 1. yıl dönümünde 9. Bilecik Tiyatro Festivali´nin ilk oyununda anıldı.

Usta tiyatrocunun kendisi gibi tiyatrocu olan oğulları Süheyl ve Behzat Uygur babalarının 1. ölüm yıl dönümünde bu yıl 9´ncusu düzenlenen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalinin ilk oyunu olan “Dünyanın Sonu.net” adlı oyunu oynadı.

Babalarının 1. ölüm yıl dönümünde sahnede seyircilerle birlikte olmalarının acılarını bir nebze de olsa dindirdiğini belirten Behzat Uygur,” Bir anlamda da babamızın da keyifleneceğini bilmek, bizi keyiflendiren bir durum” dedi. Uygur açıklamalarının devamında ise, “Ustamızı kaybettik ama ölümsüzdür” ifadelerini kullandı.

Büyük Ustayla arasında geçen bir diyaloğu anlatan Başkan Selim Yağcı, şu ifadeleri kullandı, “Nejat Babamızın Bilecik’e gelip dedi ki ya başkan sen iyi güzel bir adamsın değerli bir insansın, hakimlikte yapmışsın. Ben yıllardır geliyorum bu Bilecik tiyatrosuna Bilecik’te oyun oynamak istiyoruz fakat affedersiniz bir tuvalet dahi bulamıyorum. Sen inanıyorum Bilecik’te sanatsal anlamda tiyatro anlamında çok güzel şeyler yapacaksın bu şehre güzel bir de tiyatro salonu yap dedi ve biz o gün hedefimizi aldık.”

Festivalin ilk oyunu olan, Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin canlandırdığı “Dünyanın sonu.net” adlı tiyatro oyunun ardından, Nejat Uygur´un hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisi izleyicilerle paylaşılırken, Bilecik belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından oyunculara plaket takdim edildi.

Sergilenen oyunun ardından, Nejat Uygur´un ölümünün 1. yıl dönümü münasebetiyle izleyicilere helva ikramı yapıldı.

Dunyanin-sonu.net-tiyatro-2 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-3 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-4 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-5 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-6 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-7 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-8 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-9 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-10 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-11 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-12 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-13 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-15 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-16 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-18 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-20 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-22 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-23 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-24 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-33 Dunyanin-sonu.net-tiyatro-40 s

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.