DOLAR
32,5209
EURO
34,7484
ALTIN
2.495,06
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Üniversitemiz Kampüs Projesi İki Ödül Aldı

Üniversitemiz Kampüs Projesi İki Ödül Aldı
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kampüs Projesi, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği organizasyonunda İtalya’nın Floransa kentinde 08-10 Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Avrasya İnşaat ve Mimarlık Üniversiteleri Proje Festivalleri” kapsamında Mimarlık Özel Ödülü’ne layık görüldü.
İtalya’da düzenlenen törene katılan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı İlbay VURDULAR, ödülü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN adına Roma Büyükelçisi Aydın Adnan SEZGİN’in elinden aldı.
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri İlyas DEMİRCİ Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphanesi Konferans Salonu’ndaki törende yaptığı konuşmada kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, manevî lider Şeyh Edebali’nin ismini taşıyan topraklarda, çizgileri atalarımızın çizgilerine, Türk milletinin kültür değerlerine eşit düşecek bir ölçü dahilinde bulunduğu için Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesinin mimarlık ödülüne layık görüldüğünü belirtti.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN ise Türkiye’nin birikimini değerlendiren, geleneğini ve değerlerini koruyan, modern ihtiyaçları gözeten, öğrencilerin ruhunu dinlendirip mekân ve zaman hissi uyandıracak bir yerleşke yapılanması için gayret ettiklerini belirterek bu ödülün Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi için gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
Törende ayrıca Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Merdan HÜRMEYDAN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN’a İpekyolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı da takdim etti.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güllümbe Yerleşkesi, İpekyolu Medeniyetleri Kıta Aşan Projeler Tanıtım Programı ve Avrasya İnşaat ve Mimarlık Üniversiteleri Proje Festivalleri Ödül Töreninde, İpekyolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı özel ödülüne de layık görüldü.
Törene katılan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı İlbay VURDULAR ödülü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN adına Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet SARI’dan aldı.

Ödül töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin günümüze yansımaları, yöresel mimarinin tekrar kazandırılması noktasında Bakanlık olarak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Üniversitemiz fakülte binalarının ortak meydanı geleneksel mimarimizde önemli yer tutan revaklı avlu şeklinde öğrencilerimizin ve üniversite personelimizin sosyal ve kültürel kullanımı için planlanmıştır. Fakülte derslik Blokları kubbe formunda çatı ışıklığı ve bol ışıklı avluları ile tipik Selçuklu mimarisinden günümüze aktarılan modern yapı özelliğini taşımaktadır.

8 5 6

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.