DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Üniversite Öğrencilerine 90 gün Çalışma Fırsatı

Üniversite öğrencileri için “Sosyal Çalışma Programı” düzenlendi

Üniversite öğrencileri için İşkur işbirliğiyle kamu kurumlarında uygulanacak olan Sosyal Çalışma Programı hazırlandı. Açıköğretim, Yüksek Linans ve doktora öğrencileri hariç aktif öğrenci kaydı olan herkes başvurabilecek. Programda toplumsal faydası olan işlerde çalışabilmeleri ve mesleki niteliklerini geliştirmeleri amaçlanmakta. Sosyal çalışma programına katılan öğrencilerin mağdur olmamaları adına emekliliklerine etki edecek tüm sigorta kolları primlerinin yatırılacağı açıklandı. Üstelik çalışmayı talep ettiğiniz ilde ikamet şartı aranmamakta,

İşkur’dan yapılan açıklamalarda şunlar kaydedildi;

Sosyal Çalışma Programları, üniversite öğrencilerinin bir yandan kamu kurumlarında toplumsal faydası olan işlerde çalışabilecekleri, diğer yandan mesleki niteliklerini geliştirebilecekleri programlardır. Program düzenlenebilecek alanlar şöyledir.

Doğanın korunması.
Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması.
Kütüphanelerin bakımı ve düzeni.
Kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi.

Sosyal Çalışma Programları İŞKUR işbirliği ile kamu kuruluşlarında uygulanır.

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri HARİÇ olmak üzere başarılı, aktif öğrenci kaydı olan bütün yükseköğretim öğrencileri katılabilir.

Herhangi bir bölüm ayrımı bulunmaksızın öğrenci kendisine en uygun olan programa katılabilecektir.

Öğrenciler, diledikleri ildeki Sosyal Çalışma Programına başvurabilirler. İkamet edilen veya öğrenim görülen il olması şartı aranmaz.

Her bir öğrencinin bir yaz döneminde en fazla 3 programa başvuru hakkı bulunduğundan, tüm programlara başvuru yapılamaz.

İllerde Sosyal Çalışma Programı belirli sayıdaki kontenjanla açılır. Katılımcılar merkezi kura/liste/noter kurası yöntemlerinden biri ile belirlenir. Kontenjan sayısı kadar sıralı yedek katılımcı belirlenir.

Günlük sosyal çalışma süresi 8 saattir. Bu sürenin 7.5 saati çalışma yarım saati dinlenme süresidir. Haftalık çalışma süresi 3 gündür. 2019 yılı yaz dönemi için toplam süre azami 39 gündür.

Öğrenciler, programa katılım sağladıkları her gün için 67.36 TL ödeme almaya hak kazanır. Ayrıca yine bu günler için emekliliğe etki eden sigortaları dahil tüm sigorta primleri yatırılır.

Program dolayısıyla katılımcıların KYK kursları/öğrenim kredileri kesilmez.

Katılımcıların programa devam zorunlulukları vardır. Ancak yüklenicinin onayı olması kaydıyla 5 güne kadar mazeret göstererek programa katılmama hakları bulunmaktadır. Katılımcılara bu günler için herhangi bir ödeme yapılmaz.

Sağlık raporları da bu süreye dahildir.

Öğrencilik dönemi boşunca Sosyal Çalışma Programından toplam 3 ay (90 gün) yararlanma hakkı bulunmaktadır.

Başvuru Tarihi: 25-28 Haziran 2019
Seçme Tarihi: 05.07.2019 (Merkezi Elektronik Kura)
Başlangıç Tarihi: 08.07.2019 Biliş Tarihi: 30.09.2019

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.