DOLAR
32,4930
EURO
34,5426
ALTIN
2.497,80
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

UMRE “MÜMİNLERİN GERÇEK DOSTU OLAN RABB’LERİNE OLAN YOLCULUĞUDUR”

UMRE “MÜMİNLERİN GERÇEK DOSTU OLAN RABB’LERİNE OLAN YOLCULUĞUDUR”
2015-2016 Yılı Umre sezonunda, Diyanet İşleri Başkanlığı Bilecik İl Müftülüğü bünyesinde kutsal topraklara umre ziyareti için gidecek 189 vatandaşlarımıza seminer verildi.
Merkez Ertuğrulgazi Camiinde verilen seminere katılan il Müftüsü Necati Akkuş umrenin fazileti ile ilgili yaptığı konuşmasına; “Yüce Mevla’m, çıkmış olduğunuz bu mübarek yolculukta size kolaylıklar ihsan eylesin. Yapacağınız bütün ibadet ve taatlerinizi kabul eylesin.
Tabi bu yolculuk diğer sıradan yolculuklarla mukayese edilemeyecek kadar farklı, bir maksadı olan, belli bir istikameti olan ve sonunda da belli bir mükâfatı olan bir yolculuktur. Bu yolculuk, bir akraba ziyareti değil, bir evlat, anne baba ziyareti değil, onun çok ötesinde gerçek dost olan müminlerin asıl dostu olan Rabb’ine, yaratanına doğru bir güvenişin bir gidişin yolculuğudur. Her şeyden önce tespit etmemiz gereken şey onun farkına varmaktır. 24 günlük bu zaman parçasının sizin için ne mana ifade ettiğini ve neticede nasıl bir kazanç elde edeceğinizin farkına varmanız lazım. Eğer bunu fark eder işin başında idrak edebilirseniz, o zaman bu yolculuk sizin için hayatınızın en önemli zaman dilimi, en faydalı, en bereketli, en üst değere sahip bir yolculuk olarak ortaya çıkar…” dedi.
Müftü Akkuş’un konuşmasından sonra, din görevlileri tarafından umrenin nasıl yapılacağı nelere dikkat edileceği konusunda verilen bilgilerle seminer sona erdi.
IMG_8511

IMG_8509

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.