DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Umem Beceri’10 Projesi” Protokol ve Ödül Töreni

Umem Beceri’10 Projesi” Protokol ve Ödül Töreni
TOBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR ve TOBB ETÜ işbirliğinde uygulanan UMEM Beceri’10 Projesi Protokol ve Ödül Töreni, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. İstihdam ve mesleki eğitimi geliştirmeyi hedefleyen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM)Beceri’10 Projesini büyütecek yeni adımlar için imzalar atıldı.. Yapılan protokol gereğince daha önce hizmet ve tarım sektörlerinin de dahil edildiği proje kapsamında, bütün meslek liselerinde mesleki eğitim kursları açılabilecek. 1 çalışanı olan şirketler bile bu projeden eleman temin edebilecek.
UMEM Beceri’10 projesini çok önemsediğini ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu projenin birçok yönüyle Türkiye’de örnek bir proje olduğunu söyledi. İşsizlere ‘gelin meslek öğrenin, üretime katılın’ çağrısı yaparken, iş dünyasından da eleman ihtiyaçlarını bu projeden sağlamalarını istedi.Kamu-özel sektör-üniversite işbirliğini sağlayan Beceri’10’un tam 5 kurumu bir araya getirdiğini açıklayan Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Gücümüzü bundan aldık. Hepimiz kurumsal taassupları bir kenara bıraktık. Yapacağımız işi birbirimizle istişare ettik. Birlikte düşündük, birlikte karar aldık. Üstelik bunu sadece Ankara’da yapmadık. Türkiye’nin 81 ilinde bu şekilde çalıştık. İllerdeki kurs yönetimlerimiz böyle çalıştı. Bizim kültürümüzde çok güzel bir söz vardır. ‘Yapacağı işi ehli ile istişare edene, o işin en güzeli nasip olur.’ İşte biz, hep birlikte bu şiar ile çalışıyoruz.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de konuşmasında işsizlikle mücadelede en önemli problemin mesleksizlik olduğuna dikkat çekti. Eleman isteyen firmaların büyük çoğunluğunun nitelikli bilgi ve meslek eksikliğine işaret ettiğini bildiren Çelik, “ne iş olsa yaparım” döneminin bittiğini ifade etti. Bakan Çelik şöyle konuştu: “Özel sektör odaklı kalkınmanın daha sağlıklı ve doğru olduğuna inanıyoruz. UMEM Projesi’nin temelinde de işverenlerimiz var.”
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise konuşmasında artık iş gücü piyasasında mesleklerin eskidiğini ve yeni mesleklerin ortaya çıktığını belirterek mesleki ve teknik eğitimi kalkınmanın en temel öğelerinden birisi olarak gördüklerini söyledi. Bakan Avcı, “Milyonlarca gencimize mesleki eğitim verdik. Sektörün ihtiyaçlarına göre mesleki ve teknik eğitimlerin gözden geçirilmesini önemsedik. Nitelikli insan gücünün artırılması uluslararası rekabet için hayati önemli. Bir taraflı nitelikli eleman şikayeti bir tarafta işsizlik var. Bu nedenle mesleki eğitimi ve nitelikli eğitim üzerine yapılacak tüm çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz.”
Törene ilimizden Çalışma ve İş kur İl Müdürü Ayhan TOZAN, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet GİRGİN, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi UZUN, Genel Sekreter Fuat GÜLER, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Buğra LEVENT, Genel Sekreter Bedri ÖZTÜRK ve Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ayhan ÖZGÜR katıldı.
Toplantının sonunda UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında 2011 ve 2013 yılları arasında en başarılı illere ödülleri verildi. Bilecik ; 2011-2013 Döneminde UMEM Beceri’10 Projesi Kapsamında İBBS – 1.Bölge Sınıflandırılmasına Göre Doğu Marmara (TR4) Bölgesinde En İyi Performansı Gösteren ve Türkiye Genelinde En İyi Performansı Gösteren UMEM Beceri’10 Kurs Yönetimi ödülünü aldı.

ödültöreni

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.