DOLAR
32,2454
EURO
34,8098
ALTIN
2.427,07
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
18°C
Bilecik
18°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
26°C

Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı Bilecik İl Başkanlığı Açıldı

Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı Bilecik İl Başkanlığı Açıldı

Sadece Türkiye ile sınırlı kalmayan, Turan ülküsü ile Ural’dan Altay’a dünyada Türk’ün olduğu her yerde olmak ve bütün Türk topluluklarının bir arada olması, ortak hareket etmesi, ortak siyasi ve ekonomik kararlar alması amacıyla kurulan Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı’nın Bilecik İl Başkanlığı Açıldı.

Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı Yörük Kızı Hanım Ağa Emel Yılmaz, ”Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı olarak, sadece Türkiye ile kendimizi sınırlandırmıyoruz. Turan ilkesi bizim için Ural’dan Altay’a dünyada Türk’ün olduğu her yerde olmaktır. Amacımız bütün Türk topluluklarının bir arada olması ortak hareket etmesi ortak siyasi ve ekonomik kararlar almasıdır. Dünya tarihi Türk olmadan yazılamaz. Din olgusu düşünmeden bütün Türkleri kucaklayacağız. Din insanların manevi duygusudur, kendi tercihidir. Ama Türklük tercih değildir. Bizler doğuştan böyle büyük bir unvanı almışız. Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı bütün Türkleri kucaklayarak gümbür gümbür geliyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Yörük kızı hanım ağa Emel Yılmaz

Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı Yörük Kızı Hanım Ağa Emel Yılmaz, Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı Bilecik İl Başkanlığının hayırlı olmasını ve başta Bilecik İl Başkanı Nihat Yelken olmak üzere teşkilat üyelerine başarılar getirmesini diledi.

Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı Bilecik İl Başkanı Nihat Yelken:

Tüm Turan illerinde, Söğüt’ten Tanrı Dağlarına ve cihanın dört bir yanında yaşayan Türkleri kucaklayarak, Türklük bilinci altında birleştirerek, örf ,adet ve Türk Töresini yaşatacağız.

Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı Bilecik İl Başkanı Nihat Yelken , Bilecik’te 2003 yılında kurulmuş olan Edebalı Kültür ve Araştırma Derneği olarak geçtiğimiz yıllarda Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ve 11 ilin katılımı ile kurulan Kağander 24 Oğuz Boyu Stratejik Araştırmalar Derneği ile bir yol birliğine girdiklerini belirterek, ”Şimdi de Edebalı Kültür ve Araştırma Derneği üyeleri olarak ilimizi temsilen merkezi Antalya’da olan Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı’nın il Başkanlığını almış bulunmaktayız.” ifadelerinde bulundu.

Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı Bilecik İl Başkanı Nihat Yelken açıklamasına şöyle devam etti:

Cihana Türk damgasını vurmuş Osmanlı’nın kurulduğu Atam Ertuğrul Ocağı Bilecik’ten tüm Turan Coğrafyasına, Türk Coğrafyasına selam olsun. Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı olarak amacımız, tüm Turan illerinde, Söğüt’ten Tanrı Dağlarına ve cihanın dört bir yanında yaşayan Türkleri kucaklayarak, Türklük bilinci altında birleştirerek, örf ,adet ve Türk Töresini yaşatmaktır. Her türlü ideolojinin ötesinde Türk kimliği altında birleşerek bu kutlu yolda yürüyeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.