DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ STAJ PROGRAMI 3 İLDE TANITILDI

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ STAJ PROGRAMI 3 İLDE TANITILDI

Türkiye ve İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkeleri arasında gerçekleşen bir öğrenci staj hareketliliği olan OIC Intern Uluslararası Öğrenci Staj Programı; Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te BEBKA koordinasyonunda düzenlenen toplantılarla tanıtıldı.

İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) bağlı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC), Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Ensar Vakfı’nın ortaklığıyla yürütülen OIC Intern Uluslararası Staj Programı’nın daha geniş kitlelere duyurulması adına düzenlenen tanıtım toplantıları BEBKA koordinasyonunda düzenlendi.

Program gençlere ülke dışında staj yapma imkânı sağlıyor

Toplantılarda, İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerdeki gençlere yönelik yürütülen programda gençlerin kendi ülkeleri dışındaki işletme ve kurumlarda staj imkânları ele alındı. OIC Intern Uluslararası Staj Ofisi Sorumlusu Betül Olcay ve Öğrenci İşleri Sorumlusu Şule Gür tarafından verilen bilgilerde, programın amacı, hedef kitlesi, kriterleri, aşamaları, başvuru ve mülakat sürecine dair bilgilendirme yapıldı.

“Öğrencilere dil becerileri, liderlik, girişimcilik eğitimleri verilecek”

Programın, öğrencilere nitelikli işyerlerinde staj yaparak kurum kültürü edinmelerine ve mesleki ağlar kurmalarına imkân verdiğini hatırlatan OIC Intern Uluslararası Staj Ofisi Sorumlusu Betül Olcay, “Bu sadece bir staj programı değil. Öğrencilere verilecek çeşitli eğitimlerle dil becerileri, liderlik, girişimcilik ve iletişim becerileri kazandırmayı da amaçlıyoruz. Mülakatlar sonrasında programı almaya hak kazanan öğrenciler, OIC Intern Ofisi tarafından belirli kurumlara 30 – 90 gün arasında stajyer olarak yerleştirilecekler” diye konuştu.

Programa başvuru kriterleri açıklandı

Programa başvuru kriterlerinden de bahseden Olcay, şunları söyledi: “Türkiye’de öğrenime devam eden uluslararası öğrenciler, lisans 3 üncü veya 4 üncü sınıf, yüksek lisans ya da doktora eğitimine devam eden uluslararası öğrenciler, en az orta seviyede Türkçe ve İngilizce bilen, ilaveten en az orta seviyede Arapça veya Fransızca bilen, kendini geliştirmek isteyen ve kariyer fırsatlarına açık olan, 30 yaşını doldurmamış adaylar OIC Intern Uluslararası Staj Programı kapsamında öncelikli olarak değerlendirilecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.