DOLAR
32,3790
EURO
34,7103
ALTIN
2.399,03
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
20°C
Bilecik
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
23°C

Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması’nda Gümüş Madalya kazandı

Diyanet-Sen’den İslam Kültür ve Medeniyeti’ne Fotoğraflarla Büyük Katkı Diyanet-Sen’in (Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası) FIAP (Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu ) ve TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) onayı ile düzenlediği 1. Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler belli oldu.

 

Bilecik’ten Gürkan Öztürk  Mukabele isimli fotoğrafıyla Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması’nda 2.olarak Gümüş Madalya kazandı.

4 Eylül 2016’da yapılan değerlendirme toplantısında jüri üyeleri Hindistan’dan yarışmaya katılan Abhijit Banarjee’nin “Namaz” rumuzlu eserini birinciliğe layık gördü. En iyi fotoğrafçı ise Türkiye’den yarışmaya katılan Mustafa Demirtaş seçildi.

 

İslam Kültür ve Medeniyetinin izdüşümleri, yaşayan İslam, Müslümanlar ve sanat eserleri konusu ile dünyada ilk kez düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışması ile Diyanet-Sen sendikacılığa farklı bir bakış açısı ve misyon yüklediğini bir kez daha göstermiş oldu. Düzenlemiş olduğu 1. Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması ile Uluslararası fotoğraf sanatçılarından amatör olarak bu işle uğraşan bir çok sanatseverin katılımı ile İslam’ın yeryüzünde sahip olduğu kültürel, tarihi, sanat ve mimari varlıklar, bunların insanla olan, doğayla olan ilişkileri, Müslümanların dini eylem ve hareketleri, kültür varlıkları ve bunlarla birliktelikleri 4.487 kaliteli fotoğraf karesi ile belgelenerek İslam medeniyetini görsel malzemelerle kalıcı hale getiren büyük bir organizasyona imza atılmış oldu. Yarışmaya dünyanın çeşitli ülkelerinden 1.313 kişi katıldı.

 

Uluslararası bu organizasyon ile Diyanet-Sen, Müslümanların yaşadıkları coğrafyayı, çevreyi, belde ve şehirleri nasıl anlamlandırdıklarını, nasıl bir medeniyet inşa ettiklerini, kaliteli fotoğraflarla toplumlara tanıtılarak İslam kültür ve medeniyetinin tarihi ve kültürel varlıklarının ne denli değerli oldukları konusunda farkındalık oluşturulmasında öncülük etmiştir. İslam kültür ve medeniyetine fotoğraf sanatı aracılığı ile güzel bir arşiv hediye etmiş oldu. Yalnızca ücret sendikacılığı gibi dar bir anlayışı hiçbir zaman benimsemeyen Diyanet-Sen sosyal projelerinin yanında sanat alanında da sendikal faaliyetlerle medeniyet tarihimize, değerlerimize sahip çıkılacağının güzel bir örneğini sergiledi.

Prof. Dr. Hakkı Acun, (Sanat Tarihçisi) Prof. Abdülkadir Dündar, (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Sanatları Tarihi ABD), Tekin Ertuğ, (Fotoğraf Sanatçısı-Yazar), Yücel Demir, (AFIAP Fotoğraf Sanatı Kurumu), İlker Şahin (AFIAP Fotoğraf Sanatı Kurumu), ve TFSF Temsilcisi Necip Evlice’nin Jüri üyesi olarak yer aldığı seçisi kurul tarafından değerlendirilen 4.487 fotoğraf arasından seçilen eserlerden derece girenler ve aldıkları ödüller şöyle:

Sonuç Bilgileri / Results

Katılımcı Sayısı / Number of Participants: 1.313

Fotoğraf Sayısı / Number of Entrees: 4.487

En İyi Fotoğrafçı / Best Photographer Mustafa DEMİRBAŞ TÜRKİYE-TURKEY

Digital Kategorisi Ödülleri / Digital Categories Awards:

No Ödül/ Awards Adı Soyadı /Name Surname Fotoğraf Adı /Photo Name Ülke /Country

1.FIAP Altın Madalya-Digital / 1.FIAP Gold Medal-Digital /Abhijit BANERJEE Namaz.jpg INDIA

5.000.- TL

2.FIAP Gümüş Madalya-Digital / 2.FIAP Silver Medal-Digital /Gürkan ÖZTÜRK Mukabele.jpg Bilecik /TÜRKİYE-TURKEY 3.000.- TL

3.FIAP Bronz Madalya-Digital / 3.FIAP BronzeMedal-Digital /İbrahim AYSÜNDÜ Dua.jpg TÜRKİYE-TURKEY 3.000.- TL

 

Ödül Kazanan Fotoğraflar:

ABHIJIT BANERJEE / India – 1.FIAP Altın Madalya-Digital

2160-211-tfsf-r4aqj

Gürkan ÖZTÜRK / Türkiye-Turkey – 2.FIAP Gümüş Madalya-Digital

33838-211-tfsf-0kehg

İBRAHİM AYSÜNDÜ / Türkiye-Turkey – 3.FIAP Bronz Madalya-Digital937-211-tfsf-egyxo

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.