DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ULUSAL BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ 10 YAŞINDA

ULUSAL BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ 10 YAŞINDA

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 10.’su gerçekleştirilecek olan Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali, muhteşem bir gala programıyla başladı.

Bileciklileri tiyatro ve tiyatronun usta oyuncuları ile buluşturacak olan festival kapsamında sanatseverler, 12 gün boyunca birbirinden güzel oyunlar ve birbirinden değerli oyuncularla bir araya gelecek.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen ve Bilecik ile çevresinden gelen sanatseverleri tiyatroyla buluşturmayı ve tiyatro sanatını yaşatmayı amaçlayan 10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali, basın ve sanat dünyasının birçok ünlü isminin katılımıyla gerçekleştirilen davetle başladı.

Sarıyer Baltalimanı Polis Evi’nde düzenlenen gala programıyla başlayan tiyatro festivali programına; Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir,Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, MHP Belediye Meclis Üyeleri Hamdi Salt, Hüseyin Köymen, Pervin Taşcı, Soner Olgun, İstanbul Bileklikler Derneği Başkanı Oktay Tepe, yönetimi ve tiyatro oyuncuları katıldı.

Usta tiyatro oyuncuları, Ferdi Akarnur, Nurcan Elver ve Kemal Kuruçay’ın Kristal Çınar Ödüllerini aldığı programda konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Biz belediyeciliği sadece yol yapmak su getirmek, rutin işleri yapmak olarak görmüyoruz” dedi.

”BU YIL ARAMIZDA VE SAHNEDE OLAMAYAN DEĞERLİ TİYATRO OYUNCULARIMIZI RAHMETLE ANIYORUM”

Konuşmasının başında hayata gözlerini kapamış olan tiyatro oyuncularını rahmetle andıklarını belirterek başlayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

“Bugün Bilecik’imizin sanat ve kültürel hayatına ilişkin güzel ve özel bir gündeyiz. Ben öncelikle dün akşam hayatını kaybeden usta tiyatro oyuncumuz Atilla Arcan başta olmak üzere bugüne kadar sanata katkı veren ve bizlere sanatı sevdiren ve şu an hayatta olamayan değerli oyuncularımızı rahmetle anıyorum. Hayatta olan bu değerli oyuncularımıza da uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum.

”10 YIL ÖNCESİNDE HAYAL DAHİ EDİLEMEYENİ BUGÜN GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Bilecik’te 2004 yılında tiyatro serüvenine başladıklarında salonu dolduracak seyirci bulamadıklarını, devam ettiklerini ve sonunda tiyatroya ilginin artmasıyla seyirciyi alabilecek salon bulamadıkları anlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle konuştu:

“Festivalimizin 10. Yaş gününü kutluyoruz. O uzak denilen hedefe sağlık sıhhat içerisinde ulaşıp bu özel ve güzel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebali’nin diyarı Osmanlı toprağı, Ertuğrul sancağı olan bir şehir ve gerçekten hem Osmanlı’nın kurulduğu topraklar hem de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet Paşa’ya “Siz orada sadece düşmanı değil tüm ulusun makus talihini de yendiniz” dediği güzide toprakların olduğu şehirdir. Bilecik birliğin, beraberliği, sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin hamurunun karıldığı topraklardır ve Bilecik ilklerin şehridir. İnşallah yapacağımız çalışmalarla, şehrimizdeki altyapı çalışmalarıyla, hem kentsel, şehirsel çalışmalarla hem de böyle kültürel, sanat ve sanatçıya yönelik çalışmalarımızla Bilecik yeni Türkiye’nin şahlanışı ve şehri olması noktasında büyük bir gayret gösteriyoruz. Bilecik ilk önce tiyatroya 2004 yılında Belediye Başkanı olduğumda bir taraftan şehrimizin güncel konularını, sorunlarını gidermeye çalışırken şunun da farkındaydık. Siz ne kadar altyapı yaparsanız yapın, ne kadar fiziksel yapı yaparsanız yapın eğer bunları kullanacak insanlarımızı eğitemezsek, öğretemezsek yaptığımız eserlerin uzun süreli olma şansı yoktur.”

”TEMENNİMİZ BU GÜZEL FESTİVALİN NİCE 10 YILLAR BOYUNCA GERÇEKLEŞTİRİLMESİDİR”

Tiyatro festivali yolculuğunda temennilerinin bu güzel etkinliğin nice 10 yıllar boyunca sürmesi olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasında ayrıca şunları söyledi:

”Başlattığımız bir eser i 10 yıl boyunca yenileyerek, geliştirerek yapma fırsatı tanıdığı ve imkan verdiği için şükrediyoruz. Temennimiz, başlattığımız sanat anlamında çok önemli olan adımların yıllarca devam etmesi. Bunları yapabilirsiniz ama bunları kullanacak insanların eğitiminin son derece önemli olduğunu biliyoruz. Bunu da sanat, sanatçılarımız aracılığıyla ve tiyatro eliyle yapılması noktasında çaba sarf ediyoruz. Başlangıçta Bilecik’te başladığımızda tiyatroya olan ilgi fazla değildi. Salonlarımıza seyirci bulamıyorduk ama daha sonra seyircilerimize salon bulamaz olduk. Şimdi Bilecik’imizde 650 kişilik büyük bir tiyatro salonumuz var.”

VALİ NAYİR:

”KONUSU VE ANA SERMAYESİ İNSAN OLAN TİYATRONUN ”İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN” DÜŞÜNCESİNİN ÇIKTIĞI TOPRAKLARDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİNDEKİ UYUM ÇOK GÜZEL”

Vali Ahmet Hamdi Nayir, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bilecik’in tarih ve kültür şehri olduğunu belirterek, taşına ve toprağına, tarihin bütün kokusunun sindiğini söyledi.

Bilecik taşı ve toprağına tarihin sindiği gibi 10 yıldır gerçekleştirilen tiyatro festivali kokusunun da en güzel şekilde sindiğini ifade eden Vali Nayir, şunları kaydetti:

“Bilecik güzel ve özel bir şehir. Bilecik tarihi ile olduğu gibi bu şekilde düzenlenen kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de adını duyurmuş bir şehir. Öncelikle sizin gibi değerli tiyatro oyuncuları ile böyle güzel bir program vesilesiyle buluşmuş olmaktan ve böyle güzel bir çalışmanın paydaşı olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bilecik’in taşına ve toprağına tarih sindiği gibi Bilecik’e tiyatronun da kokusu sindi. Bundan yola çıkarak Bilecik tarihi de kültürel açıdan baktığımızda tiyatro ve Bilecik birbirine en iyi yakışan hususlardan biri. Yine konusu insan olan, ana sermayesi insan olan tiyatronun “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesinin doğduğu topraklarla uyum da ayrı bir güzellik. Bu yıl tiyatro festivalinin 10. kutlanıyor ve gerçekleştiriliyor. Sanata, sanatçıya, sanat severe saygı olduğu müddetçe geleceğe daha da ümitle daha da güzel duygularla bakacağımıza inanıyorum. Böyle güzel dedi.

USTA OYUNCU FERDİ AKARNUR TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR YAŞATTI

10’uncu Kristal Çınar Onur Ödülü’ne layık görülen Ferdi Akarnur, törende duygulanarak, aldığı ödül nedeniyle çok onur duyduğunu söyledi. Akarnur, “Benim bu sene 50’nci yılım. Bu festivalin 3-4 tanesine oyunlarımla katıldım zaten. Bu sene yine bir tiyatro yapacağız inşallah. Çok büyük onur duydum. Benim hayatımda aldığım çok önemli bir ödül bu. Tam 50’nci yıla denk geldi” ifadelerini kullandı.

TİYATRONUN KALBİ BİLECİK’TE ATIYOR

Bilecik Belediyesi tarafından 10 yıldır devam eden ve adeta tiyatronun kalbinin attığı festival kapsamında şu ana kadar yüzbinlerce izleyici tiyatronun o güzel ve sıcak havasıyla buluştu. Oyuncu ve oyunlarla adeta tiyatronun kalbinin attığı Bilecik’te 12 gün boyunca aşağıdaki oyunlar sahnelenecek:

18 Kasım Çarşamba günü, saat: 20:00’de sahnelenecek olan ve Süheyl Uygur, Nejla Uygur, Behzat Uygur, Uğur Babürhan, Şahnaz Çakıralp, Önder Keskin, Leyla Yüngül, Ömer Yılmaz ve Burcu Afşin’in sahneye çıkacağı ”Markopaşa Müzikalı”,

– 19 Kasım Perşembe günü, saat 20:00’de oynanacak olan ve Ercüment Doğan, Merve Sevi, Deniz Özerman ve İrfan Kangı’nın oynayacağı, ”Sorma Söylemem” adlı 2 perdelik komedi oyunu,

– 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00’de, ”2. Abdülhamid Han Eskitilmiş Kılıç”

– 22 Kasım Pazar günü saat 20:00’de oynanacak olan ve Haldun Dormen, Tolga Güleç, Hakan Altıner, Selda Özbek Orpak, Savaş Bayındır, Emre Büyükpınar, Barış Kıralioğlu, Tayfun Yılmaz, Burcu Akyürek, Caner Tör ve Efe Yeşilay’ın oynayacağı ”Müfettiş” adlı oyun;

– 23 Kasım Pazartesi günü saat 20:00’de oynanacak olan ve Yeliz Şar, Bekir Aksoy, Şeyhan Şaşko, Pelin Akil, Volkan Severcan ve Melda Gür’ün oynayacağı, ”Abim Geldi” oyunu,

– 25 Kasım Çarşamba günü saat 20:00’de oynanacak olan ve Gökçe Özyol, Yağmur Kaşifoğlu, Deniz Oral, Ortans Kıvanç, Atilla Pekdemir ve Şeniz Kurultay’ın oynadığı ”Evet İstiyorum” adlı oyun,

– 26 Kasım Perşembe günü, saat 20:00’de, Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan ”Düş Yakamdan” adlı oyun,

– 27 Kasım Cuma günü, saat 20:00’de sahnelenecek olan ”Aşka Olan Meylim Senin Yüzünden 2” adlı oyun,

– 28 Kasım Cumartesi günü saat 20:00’de ”Alçalarak Yüksel” adlı oyun ve

-29 Kasım Pazar günü saat 20:00’de sahnelenecek olan ”Bizim Evde Düğün Var” adlı oyunlar, tiyatroseverler ile buluşacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.