DOLAR
32,5771
EURO
34,7943
ALTIN
2.511,15
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Tüzün’den vatandaşlara çağrı…

Tüzün’den vatandaşlara çağrı…

OY’UN BÜYÜK; TATİLE DEĞİL, SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM”

OYUNU OY’UNLA BOZ”

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 7 Haziran seçimlerinde “400 milletvekili” hedefini tutturamayınca milli iradeyi hiçe sayarak erken seçim kararı alan AKP’nin, 1 Kasım seçiminde her türlü oyuna başvurabileceğini belirterek, herkesi Pazar günü sandığa gidip oy kullanmaya ve sandığa sahip çıkmaya çağırdı. Geçmiş yıllarda çeşitli bahanelerle Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını iptal eden Hükümetin bu kez Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tatili uzattığına dikkat çeken Tüzün, “Hükümet seçim öncesi tatilden medet umuyor. Akla hayale gelmedik her türlü oyunu deniyor. Bu oyunu bozmak bir 1 OY bile büyüktür. Ne yaparlarsa yapsınlar, başaramayacaklar. Seçmenimiz 1 Kasım’da tatile değil sandıklara sahip çıkacak” dedi.

Bir oyun seçimlerin kaderini değiştirebileceğine dikkat çeken Tüzün, herkesin, “benim bir oyumla ne olur” diye düşünmeden, ülkenin ve çocuklarının geleceği için sandığa gitmekle kalmayıp, sandık başında bekleyip oy sayımına da katılmalarını istedi. Tüzün şunları söyledi:

 

Ülkesini, çocuklarını, geleceğini düşünen herkesi demokratik haklarını kullanmaya çağırıyorum. Bu seçimde ülkenin kaderi yeniden belirlenecek. 7 Haziran’da sandıktan çıkan uzlaşın mesajını anlamak istemeyen, milli iradeyi hiçe sayanlarla yeniden hesaplaşılacak. Sandığa gitmemek, oy kullanmamak, 13 yıldır ülkemizi yangın yerine çeviren, yandaşlarını zengin, fakiri daha fakir yapan hükümetin politikalarına ortak olmak, dolaylı olarak destek olmak demektir. Seçimin şaibesiz yapılması için sandık görevlilerimize de büyük iş düşüyor. Unutmayalım, önceki seçimlerde trafolara kedi girmiş, elektrikler kesilmişti. Biz, her türlü önlemimizi aldık. Sandık görevlilerimize eğitim verip nelere dikkat etmeleri konusunda uyardık. Ama milli iradeye saygısı olan herkesin, partilerin, ‘oy ve ötesi’ gibi gönüllü grupların oya sahip çıkma çabalarına destek olması, sandığı koruması, sanık başlarında oy tutanaklarının fotoğraflarını çekmeleri gerekiyor.

 

Biz, “Önce İnsan. Önce Birlik. Önce Türkiye” diyerek yola çıktık. Önce Türkiye’yi düşünen herkese çağrıda bulunuyorum. Seçime katıl, oyunu kullan, oyuna sahip çık. OY’un büyük. Oyunu OY’unla boz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.