DOLAR
32,5619
EURO
34,8813
ALTIN
2.429,52
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Tüzün: Pazar günü Türkiye hayırlı bir iş yapacak

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün adam rejimi getiren anayasa referandumu için son hafta mesaisine hızlı başladı.

 

Tüzük beraberinde Bilecik CHP il teşkilatı yöneticileri ile birlikte dün sabah saat 07.30 da önce İl Özel idaresi çalışanlarını ziyaret ederek hayırlı işler dileğinde bulundu. Tüzün daha sonra saat 08.30’da  Kamyoncular Kooperatifine geçerek toplantı yaptı ve anayasa değişikliğinin ülkemize vereceği zararları anlattı. Tüzün  saat 09.30’dan itibaren de esnaf ziyaretlerinde bulundu.

 

“Tek Adamlığa karşı mücadelemiz devam ediyor” sloganıyla hafta sonunda da Küplü, Başköy ve Kurtköy’de “Neden Hayır” denilmesi gerektiğini vatandaşlara kahve toplantılarında ve birebir sohbetlerde tek tek anlatan Tüzün, Osmaneli ilçesi ve köylerinde de hemşerileri ile buluştu. Ardından  Bahçelievler Mahallesindeki  dernekleri  ziyaret etti.

 

Tüzün ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda özetle şunları söyledi:

Getirmek istedikleri anayasa, birlik ve beraberliğimizi tehlikeye sokacak. Türkiye bir felaketle karşı karşıya… Bu felaketi hayır oyu vererek siz durdurabilirsiniz.

16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliği  demokrasiyi ortadan kaldıracak  ve tek adam rejiminin kurulmasına yol açacak. Tek adama bu kadar yetkiyi hep beraber vermeyeceğiz. Bunu durdurmak sizin elinizde. Bu anayasa demokrasiye son verecek. Demokrasiye hep beraber  sahip çıkalım. ”

 

Tüzün konuşmalarında ayrıca getirilmek istenen değişikliğin dünyanın uygar ülkelerinde eşi benzeri olmadığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

 

“Bu öyle bir anayasa paketi ki başkanlık sisteminin en temel özelliği olan kuvvetler ayrılığı, Başkanın ana konularda Meclisle uzlaşma zorunluluğu, yargı bağımsızlığı gibi alanları tümüyle ihmal ediyor; temellerini dikmeden binanın çatısını örmeye kalkıyorlar. Cumhurbaşkanlığı adı altında dünyada benzeri olmayan yeni bir başkanlık sistemi kurmak istiyorlar. Böyle bir sistem ülkemizin bölünmesine yol açabilir. Vebal altında kalmak istemiyorsak gelin hep beraber hayır diyelim. Pazar günü Türkiye hayırlı bir iş yapacak.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.