DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

TÜZÜN MİLLETVEKİLİ ROZETİNİ YENİDEN TAKTI

TÜZÜN MİLLETVEKİLİ ROZETİNİ YENİDEN TAKTI

 

TBMM’ye ilk olarak 3Kasım 2002’de yapılan seçimlerden sonra 22. dönem Bilecik Milletvekili olarak adımını atan ve 23. dönemde de Parlamento’da görev yapan Yaşar Tüzün, yeniden milletvekilliği rozetini taktı.

Türkiye’nin kaderini belirleyen 7 Haziran genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bilecik Milletvekili seçilen Tüzün, 11 Haziran’da Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra Bilecik il ve ilçelerine yaptığı teşekkür gezilerinin ardından Ankara’da gitti. Tüzün, önceki gün TBMM’de milletvekilliği kayıt işlemlerini yaptırdı.

SIRA NUMARASI 1111

2002 seçimlerinden sonra Meclis’in en genç milletvekilleri arasında yer alan ve 22 ve 23. dönemlerde uzun süre TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyeliği görevinde bulunan Tüzün, 13 yıl sonra bu kez ‘deneyimli bir parlamenter’ olarak adımını attığı Parlamento’da personel tarafından güllerle karşılandı.

Kayıt işlemleri için numara alan Tüzün, anlamlı bir sürprizle karşılaştı. Tüzün’ün kayıt numarası, hoş bir tesadüf sonucu, Bilecik’in plaka kodunu içeren 1111 oldu.

Tüzün kayıt işlemlerinin ardından, TBMM Genel Kurulu’ndaki otomatik oylamalarda kullanılmak üzere parmak izini verdi.

Ardından milletvekili rozetini yakasına takan Tüzün, 2 dönem boyunca yaptığı Başkanlık Divanı üyeliği nedeniyle kendisini yakından tanıyan çok sayıda Meclis personeli ile sohbet etti. Meclis personeli, “Parlamento’da sizin yokluğunuzu çok hissettik. Türkiye’nin ve Meclis’in sizin gibi deneyimli milletvekiline ihtiyacı var” diyerek yeniden seçilmesi nedeniyle Tüzün’ü kutladılar.

Tüzün, kayıt işlemleri sırasında parlamento muhabirlerinin, Türkiye’nin bir numaralı gündemi koalisyon ihtimalleri konusundaki sorularıyla karşılaştı.

Tüzün, 7 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan sonuçla, AKP’nin iktidardan düştüğünü, ancak seçmenin hiçbir partiye tek başına hükümeti kurma yetkisi vermediğini vurguladı. Seçmenin iradesiyle partilerden uzlaşma istediğinin altını çizen Tüzün, “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu bir parti olarak hiçbir zaman çözümsüzlüğün adresi olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır.  Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, koalisyon için 14 maddelik öncelikli ilkelerimizi açıkladı. Bu maddeler, ülkemizin acil ihtiyacı olan restorasyonu gerçekleştirmek için bir çıkış noktasıdır” dedi.

MRL_3417 MRL_3407 MRL_3408 MRL_3415

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.