DOLAR
32,5010
EURO
34,5831
ALTIN
2.501,35
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Türkiye’de Şehirlerin İzole Edilmesi Gündemde

Türkiye’de Şehirlerin İzole Edilmesi Gündemde. Bilecik’te de vatandaşlar başka bir ile çıkış yapamayacak mı? Ayrıntılar Haberimizde.

Türkiye’de Bilim Kurulunun Şehirlerin İzole Edilmesi Yönündeki Tavsiye Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sunuldu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısının ardından Koronavirüs ile ilgili son gelişmeler ve alınan yeni tedbirlere ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, Ankara Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesinde Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, tüm dünyanın 1 Aralık 2019’dan öncesine döneme mücadelesi verdiğini, Çinde Wuhan adında bir kent ve bulaşıcı bir hastalığın duyulduğunu ve ardından korona virüs kelimesi izlediğini ardından ölüm salgın, ülke isimlerinin geldiğini belirterek, 10 Mart’tan bu yana Türkiye’de hayatın değiştiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Türkiye’nin insanını korumak için gereken her şeyi yaptığına vurgu yaparak, bugün gelinen noktada Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosundaki bilgileri aktardı.

Toplam Test Sayısı 47823
Toplam Vaka Sayısı 5698
Toplam Vefat Sayısı 92
Toplam Yoğun Bakım Hasta Sayısı 344
Toplam Entübe Hasta Sayısı 241
Toplam İyileşen Hasta Sayısı 42

Son 24 Saatte ( Saat 18:00’a Kadar)
Test sayısı 7533
Vaka Sayısı 2069
Vefat Sayısı 17

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, tedbirlerin uygulanmasını kolaylaştıracak şartlarının son derece önemli olduğunu, hastalığın yayılmasına karşı daha ileri tedbirlere ihtiyaç olduğunun görüldüğünü, hastalığın bulunduğu sınırlar içerisinde tecrit edilmesinin gerektiğini, sosyal hareketlilik ve temasın azaltılmasının önemine değindi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, herkesin kendisini izole etmesinin önemine vurgu yaparak, virüsün yayılımını engellemek adına insan temasının mümkün olduğunca azaltılması, alınacak tedbirlerin arttırılması yönünde görüş birliğine varıldığını , her vatandaşın kendisini sanki virüs varmış gibi izole etmesi gerektiğini önemine vurgu yaptı ve virüsün şehirden şehre taşınmasına set çekmek, bu yaklaşımın belki şehirlerin izole edilmesi gibi düşünülebileceğini, Bilim Kurulunun 83 milyon için belli bir süreliğine belli sınırlar konulmuş geçici bir hayat tarzı önerdiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile yapılan toplantının alınan tavsiye kararlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğunu belirterek, kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.