DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Türkiye’de Sayılı Merkezlerde Yapılıyor Bilecik’te İlk Kez Yapıldı

Türkiye’de Sayılı Merkezlerde Yapılıyor Bilecik’te İlk Kez Yapıldı. Türkiye’de Sayılı Merkezlerde Yapılan Vaskülerize Lenf Nodu nakli Bilecik’te İlk Kez Yapıldı.

Vaskülerize Lenf Nodu Nakli

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Yıldırım tarafından, Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılabilen vaskülerize lenf nodu nakli ameliyatı Bilecik’te ilk kez Bilecik Devlet Hastanesinde yaklaşık 6 saatlik bir operasyonla  gerçekleştirildi.

9 yıldır sol kolunda lenfödem bulunan hastanın boynundaki lenf nodlarının bir grubu sol koluna mikrocerrahi yöntemlerle nakil edildi.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Yıldırım, Lenfödem hastalığının lenfatik dolaşımın sağlıklı çalışmasını engelleyen tümörler, geçirilmiş operasyonlar, enfeksiyon ve bazı doğumsal hastalıklar gibi nedenlere bağlı ortaya çıktığını belirterek, bu durumun hastaların hayat kalitelerini, günlük aktivitelerini ciddi derecede olumsuz yönde  etkilediğini kaydetti.

Lenfödemin kendisinin de yumuşak doku kanserine yol açabileceğininin altını çizen Yıldırım, hastalığın derecesine göre çeşitli tedavi yöntemleri izlendiğini, bunlardan birinin de hastaya uygulanan operasyon olduğunu anlattı.

Yıldırım, bu operasyonda hastanın boyun bölgesinden alınan lenf nodlarının, lenfödem bulunan kola kendi damarlarıyla mikrocerrahi yöntemler kullanılarak aktarıldığını belirterek,”Hastamız 9 sene önce meme kanseri nedeniyle ameliyat geçirmiş ve zaman içerisinde sol kolunda lenfödem gelişmiş. Son yıllarda ise hastamızın sol kolunda ciddi derecede ağırlık ve rahatsızlık hissi, kıyafetlerini giyme ve ev işleri gibi günlük aktivitelerinde zorluklar gelişmişti. Bu ameliyat neticesinde hastamızın boynundan koluna transfer etmiş olduğumuz lenf nodlarının yeniden lenfödem oluşmasının önüne geçeceğini ön görmekteyiz.” dedi.

Yıldırım, özellikli ve hassasiyet gerektiren bu ameliyatın Bilecik Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilmesinde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, her zaman Bilecik halkına daha iyi bir hizmet sunmayı hedefleyen Başhekim Dr. Hüseyin Üçkardeş’e, İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Kadir Keskin’e, ayrıca emeği geçen Dr. İlker Uyar ve Dr. Elmas Üreyen’e, ameliyathane ve yoğun bakımda görev yapan tüm sağlık personelleri ile ameliyat süresince ve sonrası yoğun bakımda hastayı takip eden anestezi uzmanlarına teşekkürlerini sundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.