DOLAR
32,5273
EURO
34,6828
ALTIN
2.488,84
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Türk Eğitim Sen Bilecik Şube Başkanlığı Basın Bildirisi

2015-2016 eğitim – öğretim yılı 28 Eylül 2015 Pazartesi günü başladı. Türk Eğitim Sen Bilecik Şube Başkanı olarak 28 Eylül – 02 Ekim 2015 tarihleri arası 5 günlük süre içerisinde büyük çoğunluğu Bozüyük’te olmak üzere Merkez ilçe, Söğüt ve Osmaneli ilçelerimizde toplam 51 okul ve kuruma ziyaret gerçekleştirdim. Bu ziyaretlerim esnasında bazı yönetici, öğretmen ve yardımcı personelimizle istişare yapma fırsatı da yakaladım. Genel itibari ile okullarımızın büyük bir çoğunluğunun yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu gördüm. Ancak;

  • Söğüt ilçemizde bazı branşlarda çok sayıda öğretmen açığı var. Bu boşluk ücretli öğretmenlerle doldurulmaya çalışılıyor. Söğüt ve Pazaryeri ilçelerimizin de mecburi hizmet bölgesine aldırılmasında fayda olduğu kanaatindeyim.
  • Merkez ilçede Yavuz Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( Ticaret Lisesi) binasının depreme dayanıksız çıkması sebebiyle boşaltıldığını gördüm. Bu okulun 2 farklı binaya taşındığını, bu binaların merkeze uzak olması sebebiyle de özellikle 9. Sınıf öğrencilerinin başka okullara nakil yaptırdığını öğrendim. Üstelik bu konudaki kararın yaklaşık 6 ay önce verilmesine rağmen, boşaltılan bina hakkında hiçbir çalışmanın yapılmadığı, güçlendirme ihalesinin 2016 yılına kalabileceği bilgisine ulaştım.
  • Bozüyük ilçemizde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (Endüstri Meslek Lisesi) yeni binasına taşındığını, ancak yeni binadaki atölyelerin daha faaliyete geçirilemediğini gözlemledim. ( Okul çok güzel olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.)
  • Bozüyük Akpınar Şehit Vahit Elmas İlk ve Ortaokulu bahçesindeki lojman yıkılarak yerine sentetik saha yapılmış. Ayrıca, Öğretmen Bekir Aral İlkokulu bahçesine de sentetik saha yapılmış. (Her iki sahada güzel olmuş. Başta Belediye Başkanı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.)
  • Bozüyük Necip Fazıl Kısakürek İlkokulunun arka bahçesine spor kompleksi şeklinde minyatür futbol, voleybol ve basketbol sahaları yapılmış. (Çokta güzel olmuş. Yine başta Belediye Başkanı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.)
  • Bozüyük’te yeni TOKİ konutları yolu civarına yapılan 16 derslikli Ortaokul ile 8 derslikli Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi inşaatları bitmesine rağmen binalar kullanıma açılamamıştır. Sebebi ise yolunun yapılamaması dolayısıyla doğalgaz, elektrik ve suyunun bağlanamaması. Bu konu hakkında biraz ayrıntıya girmek istiyorum. Bu okulların ve TOKİ konutlarının inşaatları devam ederken orada zaten fiilen bir toprak yol oluşmuş. Bu yol ile ilgili yapılması gereken şey varsa kamulaştırma yapıldıktan sonra yolun alt yapısının tamamlanması ve asfalt atılmalı idi. 15 Nisan 2015 tarihinde Sayın Vali bu okullarda incelemelerde bulunuyor. Yol sorununun çözüldüğüne dair haberler aynı gün basında yer alıyor. Sonra bir türlü anlam veremediğim bir şekilde okulların bulunduğu bölgedeki o alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yazılı talebi üzerine Belediye Meclisince eğitim alanı yapılıyor. 16 Haziran 2015 tarihinde Belediye Meclisinde bir karar daha alınarak burası eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere Bilecik İl Özel İdaresine devrediliyor. Bu haber ise aynı gün yerel gazetelerin internet sitelerinde “OKULLARIN YOL SORUNU TAMAMIYLA ÇÖZÜLDÜ” başlığıyla yer alıyor. Bu devrin üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen yol hala yapılmadı. Dolayısıyla okullarımız hala eğitim öğretim için kullanıma açılamadı. Bu okullar kullanıma açılamayınca da Metristepe İlk ve Ortaokulları ile Çitosan İlk ve Ortaokulları maalesef ikili öğretime devam etmek zorunda bırakılmışlardır.

Bu yol aynı zamanda TOKİ konutları için de kullanılacaktır. Burada belediye yolu neden kendisi yapmamıştır. Top neden Milli Eğitimin kucağına atılmıştır? Yoksa maliyeti çok mu yüksekti? Acaba, buraya harcamak zorunda kalacakları para ile daha fazla okula bir şeyler yaparız, daha çok reklamımız olur diye mi düşündüler? Bunlar insanın aklına takılan sorular. Tabi ben bunların cevabını bilemem. Ama bu yolun yapılmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü neden milli eğitimin uhdesine aldı, onu hala anlamış değilim.

Doğrusunu söylemek gerekirse birçok eğitim çalışanının dillendirdiği gibi son bir yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı arasında garip bir ilişki/işbirliği var. İnsanın “Bozüyük’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Belediyeye bağlandı da bizim mi haberimiz olmadı” diye sorası geliyor. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ömer YEL

Şube Başkanı

1 2

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.