DOLAR
32,5157
EURO
34,9332
ALTIN
2.423,79
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

TÜRK DÜNYASI-TÜRKİYE YÖRÜK TÜRKMEN BİRLİĞİ 1.OLAĞAN GENEL KURULU

TÜRK DÜNYASI-TÜRKİYE YÖRÜK TÜRKMEN BİRLİĞİ 1.OLAĞAN GENEL KURULU

Türk Dünyası-Türkiye Yörük Türkmen Birliği 1. Olağan Genel Kurulu Afyonkarahisar’da yapıldı.

Her boydan, her bölgeden, her siyasi düşünceden Oğuz Boyları Yörük Türkmen Bey’lerinin ve Bacı Bey’lerinin üç yılı aşan çalışmaları sonunda kurulup Bakanlar Kurulu, Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından imzalanarak tüzel kişiliğini kazanan Türkiye Yörük Türkmen Birliği 1.Olağan Genel Kurulu Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.

Haziran 2016 da gerçekleştirilen Anıtkabir ziyaretinin ardından genel kurulun yerini Afyonkarahisar, tarihini 30 Ağustos, adını da Zafer Kurultayı olarak belirleyen Türk Dünyası-Türkiye Yörük Türkmen Birliği tarafından gerçekleştirilen genel kurulda 60 ilden derneklerin oluşturduğu 21 federasyon ve 3 konfederasyon tarafından kurulan Türkiye Yörük Türkmen Birliği’nin 1.Olağan Genel Kurulunda  önemli çalışmalara imza atan Bilecikli hemşehrimiz İstanbul Yörük Türkmen Derneği Başkanı Faruk ŞAHİN’de, 15 kişiden oluşan ASİL Türk Dünyası-Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine oy birliğiyle seçildi.


ZAFER KURULTAYI SONUÇ BİLDİRİSİ


Her boydan, her bölgeden, her siyasi düşünceden Oğuz Boyları Yörük Türkmen Bey’lerinin ve Bacı Bey’lerinin üç yılı aşan çalışmaları sonunda kurulup Bakanlar Kurulu, Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından imzalanarak tüzel kişiliğini kazanan Türkiye Yörük Türkmen Birliği’mizin 1.Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik.
Özünü ve mayasını oluşturduğu, genlerinin ilk günkü saf ve hakiki halini bünyesinde muhafaza ettiği Türk’ün tarihi ile övünmüş, töresi ile yetişmiş, kültürü ile gelişmiş, Hoca Ahmet Yesevi öğretisi ile aydınlanmış, Anadolu coğrafyasındaki her noktayı yurt tutmuş, doğulusu batılısı, zengini fakiri, sağcısı solcusu, Alevi’si Sünni’si her kesimi içinde barındıran Yörük Türkmenleri; tek yürek, tek bilek ve tek ses olmak üzere bir çatı altında toplamak kararlığı ile yola çıktık.
Her yıl Eylül ayında Atamız Ertuğrul Gazi’nin Söğüt’teki manevi huzurunda kucaklaştık. Mart 2013 de Osman Gazi’nin ocağında buluştuk, Şubat 2015 de Orhan Gazi’nin ilinde kararlaştık. Temmuz 2015 Akça Koca’nın otağında akitleştik, Şubat 2016 da başkentimiz de resmileştik.
Haziran 2016 da Anıtkabir ziyaretimizde aldığımız feyz ile genel kurulun yerini Afyon, tarihini 30 Ağustos, adını da Zafer Kurultayı olarak belirledik. Kurultayımızı müteakip Başkomutan Mustafa Kemal’in Kocatepe’deki mevzilerini ziyaretimizde yüreğimizdeki Kuvayı Milliye ruhunu tazeledik.
Eylül 2016 da yeniden Söğüt’te olacak ve Ertuğrul Ata’mızın huzurunda yeni menzillere doğru yola çıkmak için manevi enerji alacağız.
Bilinçli, planlı ve kararlı adımlarla önce tek bir Yörük Türkmen’i çadırın dışında bırakmayacak şekilde bütünlüğü sağlayacak; bu güç ile heyecan ve umutla beklenen projeleri hayata geçireceğiz.
Terör örgütlerinin, himaye edenlerin, teşvik edenlerin ve bunları alkışlayanların ittifakla Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk milletini düşmanca hedef aldıkları zor zamanlar yaşıyoruz. Kanlı terör eylemlerinin, kardeş ve dindaş kavgalarının, iç savaşların, hıyanetliğin çoğaldığı bu zaman diliminde; gelişen tehdit ve tehlikelere karşı alabileceğimiz en büyük tedbir, birlik olup birbirimize daha fazla sokulmaktır.
Devlet de bizim, millet de bizim, meclis de bizim, iktidar da bizim, muhalefet de bizim, bayrak da bizim, ezan da bizim. Bela 360 derece etrafımızı çevirmiş durumda iken sırtımızı birbirimize dayayarak bu badireyi hep birlikte atlatacağız.
Anadolu’da Türk birliğinin çimentosu Yörük Türkmenler olarak, ülkemizin dirliği için her alanda hiçbir siyasi ve ideolojik kaygı duymadan, sağlam ve güçlü duruşumuzla, kararlı ve istikrarlı çalışmalarımızla ne yaptığını bilen azimli tutarlı gayretlerimizle milletimize yeniden kılavuz model olacağız, umut olacağız.
Ahlat, Erciş ve Diyarbakır başta olmak üzere doğu ve güneydoğunun Misak-ı Milli sınırları içinde ayrılmaz bir cüzü olarak Türk Yurdu olduğunu unutturmayacağız, daima orada olacağız.
Musul, Kerkük, Türkmenli ve Bayır–Bucak bölgelerinin Türkmen Yurdu kimliğine dokundurmayacağız, her koşulda yanlarında olacağız.
Türkiye’den çıktığımız yolda, yeni bir ruh ve dinamizm getirerek bütün Türk Dünyasının sesi, nefesi ve umudu olarak varlık göstereceğiz.
Beylerbeyimizle, Atabeylerimizle, Boybeylerimizle, Bacıbeylerimizle, Aksakallılarımızla, Aksaçlılarımızla, gencimizle, ihtiyarımızla, Türkmenimizle, Yörüğümüzle, memleketin her yerinde Milletimizden, Bayrağımızdan, Ülkemizden, Devletimizden ve Milli Egemenliğimizden yana aktif taraf olmaya devam edeceğiz.
Allah’tan başkasına ibadet, Devlet’ten başkasına itaat etmeyeceğiz.
Eğer bir çağ kapanıp yeni bir çağ başlıyorsa; 1453 ün referansı ile bunu yine Türkler yapacak ve Yörük Türkmenler de bunun sancaktarı olacak.

14141783_10153827374606629_594611922776951873_n

tt10 tt2 tt3 tt4 tt5 tt6 tt7 tt8 tt9

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.