DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

TURİZMİN MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADIK

Bilecik Belediyeler Birliği ve BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) 2012 teknik destek programı kapsamında hazırlanan ”Bilecik Turizm Destinasyonu Oluyor” projesi meyvelerini vermeye başladı.

Bölgenin Turizm potansiyelini ortaya çıkaran ve turizm destinasyonuna kazandıran proje, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik, turizm yatırımlarının karşılığını almaya başlıyor.

Zengin kültürü ve bakir ekolojik yapısıyla Marmara bölgesinin huzur veren şehri Bilecik’te turizm potansiyelinden pay alarak bölgenin kalkınmasında katkı sağlamayı hedefliyor.

 

Bu kapsamnda Marka Şehir Bilecik Turizm Koordintörlüğü’nde kardeş şehir Bursa ile Turizm ortaklığı yapılması kapsamında çeşitli temaslarda bulunuldu.

 

Bilecik Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü ve Marka Şehir Bilecik Turizm Koordinatörü Serkan Bircan, Marka Şehir Bilecik Danışmanı Metin Çelik, Kreatif Direktör Sami İşleker ve Marka Şehir Bilecik Turizm Ajansları Direktörü Arkeolog Umut Özdemir’den oluşan Heyet Bursa’da çeşitli temaslarda bulundu.

 

Bilecik Turizm Heyeti ilk olarak, BEBKA ( Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ) Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ile bir araya geldi.

Toplantıda 2015 Stratejisi Hakkında Çalışma Programı hazırlanmasında ve kırsal turizm hakkında çeşitli bilgi alışverişinde bulunan heyet, Bilecik ve Bursa’nın Turizm alanında birlikte hareket ederek mevcut Turizm potansiyelini Bilecik ile ortak bir çalışma yaparak yerli ve yabancı turistlerin Bilecik’te konaklaması ve ziyaret edilmesi sağlanması için gelişmelerde bulunuldu.

Turizmin gelişmesindeki en büyük ayağın koordinasyon ve tanıtım olduğunu ifade eden  Bilecik Turizm Heyeti ilk olarak, BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Bilecik çok zengin bir yapıya sahip olduğunu ve bunun nitelikli tanıtımlar ile güçleneceğini ifade etti.

 

Daha sonra Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güneymarmara Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş ile Bilecik’i masaya yatıran heyet Bursa’daki yoğun arap turistlerin gezi turları arasına Bilecik’i de katarak yapılacak günlük  geziler ile yabancı turist potansiyelinin nasıl arttırılabileceği hakkında detaylı bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

Son olarak Bursa, Bilecik, Kütahya Turist Rehberleri Odası Başkanı S.Ersen Yelkenkaya ile Eko Turizm ile destinasyon projesi kapsamında hazırlanan paket turların etkinliğinin arttırılması için detaylı analizlerde bulunan heyet 2015 turizm takviminin hazırlanması için çalışmalar başlatıldı.

 

Görüşmelerde ayrıca yabancı turistlerin uğrak alanlarından birisi olması hedeflenen Kınık Eko Turizm Köyü projesi hakkında da görüş alışverişi yapıldı.

 

Marka Şehir Bilecik Turizm Koordinatörü Serkan Bircan görüşmelerde, Bilecik Belediye Başkanlığı adına, TÜRSAB Başkanı ve Bursa, Kütahya, Bilecik Turist Rehberleri Odası Başkanı S. Ersen Yelkenkaya’ya üzerinde Osmanlı arması bulunan tabak takdim etti.

DSC_0419 DSC_0422 DSC_0429 DSC_0431 DSC_0436

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.